Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Η Μεγάλη Αλλαγή

«Η χρυσή εποχή είναι μπροστά μας, όχι πίσω μας»
Γ. Σαίξπηρ

Eίμαστε στο κατώφλι μια χρυσής εποχής όμως για να δημιουργηθεί ο νέος κόσμος θα πρέπει να πεθάνει ο παλιός. Ξαναειπωμένο αλλα πέρα για πέρα αληθινό.
Η εποχή του παλιού εκείνου κόσμου που αισθάνεται ασφαλής και δικαιωμένος μέσα στο ναρκισσισμό και τον εγωκεντρισμό του έχει αρχίσει  να φτάνει στο τέλος της.
Οι τρανοί και σπουδαίοι που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες των ανθρώπων άραγε πόσο σπουδαίοι θα μπορούσαν να συνεχίσουν να  είναι;
Μια εποχή που της λείπει το πνεύμα είναι εκ των προτέρων καταδικασμένη. Μια εποχή που της λείπει το στοιχείο του Θεού είναι νεκρή και πρέπει να αντικατασταθεί με μια άλλη. Μια εποχή που βασίζεται στην ύλη, στην αδικία και στην αδράνεια  τελειώνει, κι αυτή είναι η δική μας εποχή.
Η πάλη είναι άνιση γιατί το θηρίο έχει για τα καλά εγκατασταθεί.
Η αλλαγή έστω κι αν είναι θετική πάντα συνταράσσει.
Στη γενιά που μας ακολουθεί είναι η μεγάλη υποχρέωση που έχουμε, τα παιδιά είναι η μεγάλη μας ευθύνη  κι εκείνα με τη σειρά τους στη δική μας. Εάν παρατηρήσουμε γύρω μας θα δούμε τα σημάδια ενός κόσμου που αλλάζει. Εάν αφουγκραστούμε, εάν αφήσουμε όχι τα γεγονότα αλλά τον απόηχο τους να μας δείξουν τι είναι πραγματικό κι εάν αναρωτηθούμε θα καταλάβουμε περισσότερα από ο,τι μας δείχνουν η μας επιβάλλουν να πιστέψουμε.
Οφείλουμε να βρεθούμε κοντά στο Θεό , οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι όταν η ύλη δε συμβαδίζει με το πνεύμα η ζωή γίνεται επικίνδυνη και για εμάς και για τους γύρω μας.
Το δίκαιο και το ηθικό είναι οι υπεύθυνοι για το σύμπαν που υπάρχει για εμάς τους ανθρώπους.
Η σύγκρουση, η ακύρωση και η κατάλυση της δικαιοσύνης αν μη τι άλλο σηματοδοτεί το τέλος ενός κόσμου έτσι όπως τον γνωρίζουμε. Η κυριαρχία της ύλης έφτασε στο απόγειο της καταστρέφοντας μια ολόκληρη ανθρωπότητα από άκρη σε άκρη της υφηλίου.
Μια ανθρωπότητα κρατιέται δέσμια των δυνάμεων της ύλης, ανίκανη να δράσει η να αντιδράσει στις δυνάμεις του κακού  εδώ και τόσα χρόνια.
Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα, όχι το κακό, αλλά η αδράνεια αυτή που δέχεται το κακό.
Ο νέος κόσμος λοιπόν θα αναδυθεί μέσα απο την δραση που θα μας  οδηγήσει στον αληθινό καθαρό εαυτό μας. Δεν θα μπορέσουμε πια να ξεγελάσουμε τους άλλους γιατι δε θα μπορούμε πια να ξεγελάσουμε τον εαυτό μας. Το φως θα σκεπάσει το σκοτάδι κι οποίος συνεχίζει να υποστηρίζει το σκοτάδι αυτός θα βρεθεί στη μέση ενός χάους.
Η σκέψη ότι η ανθρωπότητα θα πάψει να υπάρχει δεν είναι τόσο τρομακτική, όσο είναι τρομακτική η σκέψη ότι θα συνεχίσει να υπάρχει μέσα από τις άγριες ανθρωποθυσίες , το μίσος και την αδικία. Η διαφθορά της ανθρωπότητας δεν μπορεί να μετριαστεί πια ούτε καν με έναν πόλεμο.
Η μαγική δύναμη της αγάπης και της πίστης ειναι τα στοιχεία που θα φέρουν το φως του νέου κόσμου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα