Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Η λογική της φιλοσοφίας

Οι φιλόσοφοι της Αρχαίας Ελλάδος διαβάζονταν, διαβάζονται και θα διαβάζονται και θα μελετούνται παγκόσμια από σχολεία, επιστήμονες αλλά και από απλούς ανθρώπους. Το πώς ερμηνεύεται η φιλοσοφία τους, εξαρτάται από τις ανεξερεύνητες ψυχές των ανθρώπων. Ερμηνεύονται και παρερμηνεύονται οι Αρχαίοι ημών Ελληνες φιλόσοφοι…
Μέσα απ’ τη φιλοσοφία αυτών των ανθρώπων, των διαφορετικών, γεννιούνται καινούριες φιλοσοφίες που η λογική τους μπορεί να είναι καταστροφική, όχι μόνο σε μονάδες ανθρώπων αλλά τις περισσότερες φορές για ολόκληρους λαούς. Ταραγμένες προσωπικότητες που κατά καιρούς έχουν γίνει κυβερνήτες κάποιων χωρών, έχουν ανακατέψει αλλόφρονα τα νερά του κόσμου και τον παρέσυραν σε μεγάλες καταστροφικές περιπέτειες. Το όραμα της παγκοσμιοποίησης εφαρμόζεται ακλόνητο, αν και είναι ολοφάνερες οι καταστροφικές του συνέπειες από την πρώτη στιγμή που άρχισε να τηρείται.
Παγκόσμια ο απλός άνθρωπος, αμήχανος παρατηρεί να τον σκεπάζει ο θάνατος, με την ορφάνια, την πείνα, με τη δίψα, τη προσφυγιά, με το δουλεμπόριο, αλλά και τα άλλα πολλά κακά που προκύπτουν, από την παράφρονη αυτή ιδέα που εφαρμόζεται ανεξέλεγκτα στις πατρίδες και στις πλάτες της ανθρωπότητας. Μια φορά και ένα καιρό, μέρη που ήταν η γη της επαγγελίας, αφανίζονται και καταστρέφονται με διάφορες προφάσεις.
Η άτακτη επιδρομή της προσφυγιάς παρασύρει μαζί με την ανείπωτη δυστυχία και τον πόνο, τα μύρια άλλα κακά που έπονται. Ο άνθρωπος όποτε τα έβαλε με τους νόμους της φυσικής ύπαρξής του, έφαγε ολοκληρωτικά τα μούτρα του. Οι νόμοι και η φιλοσοφία της φύσης είναι απαραβίαστοι. Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει λογική στην φιλοσοφία αυτών των ανθρώπων που πάνε να αλλάξουν τον κόσμο ανεύθυνα επάνω στα απαράβατα πλαίσια της φυσικής λογικής της ανθρώπινης ύπαρξης. Η φιλοσοφία τέτοιων καταστροφικών ιδεών έχει αποδειχθεί ιστορικά καταστροφική στο παρελθόν. Αφού κατέστρεψαν κράτη με λαούς αθώους, οι οραματιστές τέτοιων ιδεών, η ιστορία διδάσκει πως η θεία δίκη, επιφυλάσσει και σ’ αυτούς τους ίδιους ένα τραγικό τέλος. Η αλλοίωση των ταυτοτήτων, των διαφόρων φυλών, κρύβει σκοτεινά συμφέροντα, μιας απάνθρωπης μεταχείρισης της ζωής. Τα όποια πιστεύω, γίνονται προσπάθειες να ξεριζωθούν και να αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά τους. Οδηγούνται εκατομμύρια άνθρωποι στη προσφυγιά. Καταδιωκόμενοι ανελέητα από την πατρίδα τους κι από τον τόπο που γεννήθηκαν.
Τους καταδικάζουν να μη ζήσουν ήσυχοι και ελεύθεροι, με τους δικούς τους φυσικούς και ηθικούς νόμους της πατρίδας τους, αλλά και να πεθάνουν πάνω στα δικά τους χώματα. Το να μένουν τόσα πολλά εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς πατρίδα, δεν έχει θεμέλια η λογική και η φιλοσοφία τους. Οδηγούν με το χειρότερο τρόπο απαξίωσης, την ανθρώπινη ύπαρξη στη καταστροφή. Οι ζωές που χάνονται από πολέμους, πνιγμούς, σεισμούς και πείνα, φωτιές, αλλά και διάφορες άλλες αιτίες, αναφέρονται σαν απλά γεγονότα. Οι αφεντάδες της γης έχουν υποτιμήσει την ανθρώπινη ζωή με τις αξίες, στο χαμηλότερο σημείο, χωρίς να έχουν τύψεις αλλά ούτε και ενοχές. Να μη σαπίζει και να μη χάνεται ο τεράστιος πλούτος που περισσεύει σε κάθε είδους αγαθό. Θα έπρεπε να στέλνεται και να διαμοιράζεται δίκαια μέχρι να ανακάμψουν οι χώρες που αντιμετωπίζουν, οι χώρες που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια.
Χωρίς να τους σκορπίζουν ανά το κόσμο σαν πρόσφυγες. Γιατί το μέλλον αυτών των ανθρώπων αυτόματα μπαίνει στο τροχό της εκμετάλλευσης και της υπόδουλης δυστυχίας. Οι Ελληνες φιλόσοφοι, επλούτισαν με δημοκρατία ολόκληρο τον κόσμο, σε ιδέες για πατρίδα, ειρήνη και ελευθερία, θρησκεία και οικογένεια και για ένα σωρό άλλα φιλοσοφημένα ιδανικά, με πιστεύω που δημιουργούν ανθρώπινες συνθήκες ζωής. Οι γονείς μας, οι πρόγονοί μας, όλοι μάς άφησαν κληρονομιές με αγώνες και θυσίες στα ήθη και έθιμα, στον ηρωισμό τους για τα ιερά και όσια, την πατρίδα και τη θρησκεία και την ιερότητα της οικογένειας.
Φεύγοντας, άφησαν ζωντανή την ταυτότητα της Πατρίδας – Ελλάδας, αν και πέρασαν τόσοι κατακτητές, όμως δεν την αλλοίωσαν στα χαρακτηριστικά της. Οι τιμονιέρηδες της γης θα πρέπει τώρα με διαύγεια πνεύματος, με σύνεση, να φιλοσοφήσουν τις αξίες της ζωής του πλανήτη και να αλλάξουν την λάθος πορεία που ακολουθούν, που έχει σαν αποτέλεσμα να οδηγούν τις τύχες των λαών ολόκληρου του κόσμου στην απόλυτη καταστροφή. Μένοντας οι ίδιοι ασυγκίνητοι, μπροστά και απέναντι από τα αποτρόπαια εγκλήματά τους, που φέρνουν την απόλυτη ευθύνη για όσα και τόσα που συμβαίνουν πίσω από τα σκοτεινά συμφέροντά τους. Να πάρουν και τα μηνύματα των Χριστουγέννων, για την Αγάπη και για την επί γης Ειρήνη, που είναι ο μεγάλος πόθος όλων των λαών…

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες