Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Η ΛΑ.ΣΥ. Αποκορώνου για τη δημιουργία μουσείου

Τη δημιουργία μουσείου στον ιστορικό τόπο των πηγών του Πλατάνου, με το κόστος να βαραίνει το κράτος, ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου μέσω σχετικής ανακοίνωσης, ζητώντας παράλληλα αναβαθμισμένη υγεία και πρόνοια.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε προηγούμενη ανακοίνωση μας είχαμε αναφερθεί στα προβλήματα των Αρμένων, μεταξύ αυτών και για τις πηγές του Πλατάνου. Εκεί όπου ο ιστορικός πλάτανος δίπλα στις πηγές, υπήρξε τον δέκατο ένατο αιώνα επαναστατικό κέντρο της σκλαβωμένης Κρήτης.
Σε συγκέντρωση του χωριού με ιστορικούς και αρχαιολόγους προτάθηκε η δημιουργία μουσείου σε αυτόν τον ιστορικό τόπο.
Αντί αυτού ο δήμαρχος κ. Κουκιανάκης προγραμματίζει ένα ιμιτασιόν μουσείο σε ένα γραφείο. Και δεν φτάνει αυτό, αφού με αυτήν την ενέργεια, χειροτερεύει αντί να βελτιώνει την εύρυθμη λειτουργία του <βοήθεια στο σπίτι> που τόσα προσφέρει σε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, πρόνοιας. (Σχετικά με την απειλή που κυκλοφορεί, ότι μην μιλάτε γιατί θα κλείσει τελείως και θα πάει άλλου: έλεος!!!).
Απαιτούμε την δημιουργία μουσείου στον χώρο που διαδραματίστηκαν τα ιστορικά γεγονότα και το κόστος της απαλλοτρίωσης να βαρύνει το κράτος από τα λεφτά των φόρων μας. Να παρθεί πολιτική απόφαση με φαστ τρακ διαδικασία όπως γίνεται για τους επενδυτές.
Απαιτούμε αναβαθμισμένη υγεία πρόνοια».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα