Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Η Κρήτη της εξωστρέφειας

Τρεις ειδήσεις έρχονται να αναδείξουν την Κρήτη της εξωστρέφειας, αυτή που έχει το βλέμμα προσανατολισμένο στον σύγχρονο κόσμο της γνώσης.
Πρώτη είδηση: Σε εργαστήρια του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας Ερευνας (ΙΤΕ) της Κρήτης, φιλοξενείται ομάδα 9 φοιτητών από το Πανεπιστήμιο της West Virginia (WVU) των ΗΠΑ, με σκοπό την εκπαίδευση σε θέματα νανο-τεχνολογίας.
Δεύτερη είδηση:  Την Κρήτη και τα Χανιά γνωρίζουν από κοντά 14 νεαροί ομογενείς από την Αμερική και στον Καναδά που με τη συνδρομή της ΑΧΕΠΑ πραγματοποιούν επίσκεψη στην Ελλάδα.
Τρίτη είδηση:  Το Πολυτεχνείο Κρήτης επισκέφτηκε ομάδα καθηγητών από το εξωτερικό (φωτ.) στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ για την ανάπτυξη ικανοτήτων, με στόχο την ανάπτυξη μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Νις στη Σερβία.
Σε μια εποχή που η επικαιρότητα κατακλύζεται από αρνητικά γεγονότα, οι θετικές ειδήσεις, όπως αυτές, είναι συχνά ζητούμενο. Είναι, ωστόσο, γεγονότα που αναδεικνύουν την Κρήτη της εξωστρέφειας στον Κόσμο τού σήμερα και του μέλλοντος αλλά και μια άλλη εκπαίδευση, αυτή που εννοεί να “χαράζει” γέφυρες και να ανοίγει δρόμους…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες