Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Οι Κούρδοι στη Συρία αρνούνται ότι στρατολογούν παιδιά

Μια αραβοκουρδική συμμαχία στη Συρία αρνήθηκε την Κυριακή (χθες) ότι έχει στρατολογήσει παιδιά στις πολιτοφυλακές της, αντικρούοντας τις κατηγορίες της Human Rights Watch και αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να υποχρεώσει όσους ευθύνονται για ενδεχόμενες «ατομικές καταπατήσεις δικαιωμάτων» να δώσουν λογαριασμό.

Η μη κυβερνητική οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch – HRW) είχε κατηγορήσει την Παρασκευή την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ότι στρατολογεί παιδιά από τους καταυλισμούς των εκτοπισμένων στη βορειοανατολική Συρία. Η πολιτοφυλακή αυτή είναι η ραχοκοκαλιά των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ενός αραβοκουρδικού συνασπισμού ο οποίος εμπλέκεται στη μάχη κατά των τζιχαντιστών.

Το συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο, η πολιτική πτέρυγα των SDF, αντέδρασε την Κυριακή στις κατηγορίες της HRW, αρνούμενο ότι υπάρχει μια τέτοια πολιτική στις κουρδικές δυνάμεις, και καταγγέλλοντας τυχόν «ανεύθυνες ατομικές καταπατήσεις δικαιωμάτων».

«Είμαστε κατά της στρατολόγησης παιδιών, όποια κι αν είναι η δικαιολογία που προβάλλεται», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του το συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες