Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Η ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Ανακοίνωση μέσω της οποίας στηρίζει τους αγώνες των κατοίκων της Ιεράπετρας για την ενίσχυση του Νοσοκομείο Ιεράπετρας, εξέδωσε η ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «η ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ χαιρετίζει τους αγώνες του λαού της Ιεράπετρας για την υπεράσπιση του νοσοκομείου του. Είναι οι αγώνες του που οργανώθηκαν στο παρελθόν και απέτρεψαν τα χειρότερα, όμως η αντιλαϊκή πολιτική και στην Υγεία κλιμακώνεται γιατί κριτήριο ανάπτυξης για τις κυβερνήσεις δεν είναι η κάλυψη των σύγχρονων αναγκών στην Υγεία αλλά η κερδοφορία των καπιταλιστών εμπόρων Υγείας.
Και αυτή τη φορά πρέπει να σπάσουν τα μούτρα τους, ο λαός μπορεί και έχει την δύναμη να επιβάλει την θέλησή του. Να υπερασπίσει την ανάγκη του για δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, αναβάθμιση του Νοσοκομείου του με την ενίσχυση του με το απαραίτητο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό.
Ο αγώνας του θα έχει θετικά αποτελέσματα όταν βάζει στο στόχαστρο όλους αυτούς που υπερασπίζονται την πολιτική που εμπορευματοποιεί την υγεία, που βάζουν πλάτη για να περάσουν οι μεταρρυθμίσεις για να λειτουργούν οι δημόσιες δομές υγείας βάσει κόστους – οφέλους , που αντιμετωπίζει τους ασθενείς ως πελάτες και την υγεία ως εμπόρευμα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και οι προηγούμενες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έβαλαν το χεράκι τους με μια σειρά νόμων και υπουργικών αποφάσεων να μειώνεται σταδιακά η χρηματοδότησή των νοσοκομείων από το κράτος και ταυτόχρονα αυτή να εξαρτάται από την επισκεψιμότητά τους.
Αυτοί που “ξεμαλλιάζονται” για τα επιμέρους είναι που τα βρίσκουν σε όλες τις στρατηγικές επιλογές που έχει ανάγκη το κεφάλαιο. Για αυτό και είναι οι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που ανέθεσαν στο «Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών» (ΚΕΤΕΚΝΥ) να αναπτύξει το ελληνικό σύστημα DRS, δηλαδή την εφαρμογή των Διαγνωστικών Ομοιογενών Ομάδων που μετατρέπουν την υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα, τη λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων με όρους αγοράς ως επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν τον ασθενή ως πελάτη και τους εργαζόμενους υγειονομικούς ως λειτουργικό κόστος, που απαιτείται η συνεχής συρρίκνωσή του! Εκεί αποσκοπεί και η συζήτηση που έχει ανοίξει για “αυτοχρηματοδοτούμενα και αυτόνομα” νοσοκομεία!
Απο κοινού και εναλλάξ, ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΚΙΝΑΛ, διατήρησαν και αύξησαν τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, μετέτρεψαν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία σε εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης και με ελαστικές μορφές απασχόλησης, υποβάθμισαν τα νοσοκομεία και άνοιξαν μεγαλύτερο πεδίο κερδοφορίας για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας.
Το πιο αποκαλυπτικό παράδειγμα είναι το νοσοκομείο Σαντορίνης, όπου η ΝΔ συνεχίζει από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν επί δικής του διακυβέρνησης λειτούργησε το πρώτο νοσοκομείο σαν Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Αποδείχθηκε για πολλοστή φορά ότι η αντίληψη για “αρμονική” συνύπαρξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία, στην πραγματικότητα υποσκάπτει το δημόσιο σύστημα Υγείας, το βάζει σε δεύτερη μοίρα, το υποτάσσει στην λειτουργία του με όρους αγοράς, στην βάρβαρη αντίληψη «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει».
Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ φανερώνεται με τις εξαγγελίες της για το «νέο ΕΣΥ» που προβλέπει την ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας, συγχωνεύσεις έως και κλείσιμο νοσοκομείων, και φωτογραφίζει περιφερειακά νοσοκομεία όπως το Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που η εγκληματική πολιτική της έχει οδηγήσει σε τραγική κατάσταση το νοσοκομείο Ιεράπετρας με ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, σε εξοπλισμό και αναλώσιμα.
Είναι γνωστή η τακτική των κυβερνώντων να απαξιώνουν πρώτα τις δημόσιες δομές και μετά να τις κλείνουν ή να τις ξεπουλούν. Η κυβέρνηση και η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ συνεχίζουν να κάνουν πλατες στο εκτελεστικό τους όργανο, τον υποδιοικητη του νοσοκομείου που εξειδικευει με μεγάλο ζήλο την ανθυγιεινή και αντιλαϊκή πολιτική στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, η οποία προϋποθέτει την απαξίωση και την οξεία αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Δεν πρέπει ο λαός της Ιεράπετρας να επιτρέψει να εκτονωθεί η δίκαιη οργή του και αγώνας του με την απομάκρυνση μόνο του διοικητή. Ο αγώνας του λαού είναι πιο βαθύς και ουσιαστικός, αφορά την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας του ίδιου και των παιδιών του.
Τα στελέχη, τα μέλη του ΚΚΕ αξιοποιούν όλες τις θέσεις σε βουλή, περιφέρεια, δήμο και μέσα από τους φορείς του κινήματος για να δυναμώσει ο αγώνας και η διεκδίκηση των Ιεραπετριτών για επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του Νοσοκομείου και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον τόπο μας. Σε τόπους δουλειάς και κατοικίας προσπαθούν να δυναμώσει το κίνημα διεκδίκησης για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας με δημόσιες και δωρεάν δομές Υγείας.
Καλούμε τον Ιεραπετρίτικο λαό να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις διεκδικώντας την άμεση στελέχωση του νοσοκομείου Ιεράπετρας. Να μην δείξει καμία ανοχή στην αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης. Ο αγώνας για την υπέρασπιση της ζωής μας και της υγείας μας στην Ιεράπετρα είναι όλου του Λασιθιώτικου Λαού.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους συλλόγους του, συνολικά το Λασιθιώτικό λαό να παλέψουν ενάντια στις πολιτικές που εμπορευματοποιούν την υγεία και στα σχέδια συγχωνεύσεων-κλεισιμάτων κλινικών και νοσοκομείων σε όλο το νομό, με ταυτόχρονη ενίσχυση και των 4 μονάδων, όπως επίσης του Κέντρου Υγείας (ΚΥ) Τζερμιάδου και όλων των Περιφερειακών Ιατρείων (ΠΙ) του νομού με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών και μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων, κάλυψη των αναγκών σε εξοπλισμό!
ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα