Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Η κυβέρνηση θα πετύχει

Κύριε διευθυντά,
τα προηγούμενα χρόνια ανίκανες κυβερνήσεις οδηγούν τη χώρα σε χρεωκοπία. Από το 2009 παραχωρήθηκε η διακυβέρνηση σε ξένους, δηλ. στην τρόικα. Η σύμβαση παραχώρησης της διακυβέρνησης και η εκχώρηση των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού ονομάσθηκε μνημόνιο.
Βοηθούντων των προθύμων Μ.Μ.Ε. δημιουργήθηκε η εικόνα ενός λαού, ο οποίος είναι τεμπέλης, δεν παράγει, είναι διεφθαρμένος και άλλα τέτοια. Ετσι εμφανίζεται ότι για όλη την κακοδαιμονία και αποτυχία φταίει ο ελληνικός λαός.
Τον Ιανουάριο του 2015 έγινε πραγματικότητα στην Ελλάδα μια μεγάλη αλλαγή. Η Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ), σε συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ. του Πάνου Καμμένου, πήραν τη διακυβέρνηση της χώρας παρ’ όλη την προσπάθεια Ελλήνων και Ευρωπαίων καθεστωτικών να μην συμβεί αυτό. Μέχρι και νέα κόμματα ίδρυσαν προκειμένου να αποσπάσουν μέρος των ψηφοφόρων. Η νέα κυβέρνηση προχωρά σε πραγματική διαπραγμάτευση και αυτό γιατί έχει συγκροτηθεί από ανθρώπους εξαιρετικών δυνατοτήτων οι οποίοι πιστεύουν σε αξίες: στη δημοκρατία, στα δικαιώματα του λαού και επίσης δεν έχουν πολιτικές αμαρτίες, ώστε να είναι εύκολα θύματα εκβιασμού, η δύναμή τους δεν πηγάζει από τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Επί πέντε χρόνια οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν συνηθίσει να επιβάλουν τις επιθυμίες τους  στις κυβερνήσεις. Η φράση του κ. Σόιμπλε «ξέχνα το Γιάννη» στον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα τη γνωρίζουν όλοι και ο κ. Στουρνάρας το ξέχασε και ας ήταν θέμα το οποίο αφορούσε την επιβίωση των Ελλήνων.
Η θέση των Ευρωπαίων δανειστών γίνεται δυσχερής και για το ότι η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ελκυστικές απόψεις, οι οποίες συνοψίζονται στη φράση «Ευρώπη πρώτα των λαών» και επί πλέον ο επικεφαλής υπ. Οικονομικών εμφανίζεται χαρισματικός και συμπαθής και επηρεάζει θετικά. Οι δανειστές αναγκάστηκαν να ρίξουν τις μάσκες και να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο, δηλ. αυτό της συμπεριφοράς του κοινού τοκογλύφου και εκβιαστή (Ανήθικες επιθέσεις στην κυβέρνηση των Υπ. Οικονομικών κ.λπ.). Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον πορεύεται η ελληνική κυβέρνηση και προσπαθεί για αξιοπρεπή συμφωνία χωρίς να εκχωρήσει άλλα δικαιώματα των Ελλήνων χωρίς απολύσεις χωρίς εκποίηση κρίσιμου εθνικού πλούτου (ΔΕΗ –Νερό). Θα πετύχει ή όχι;
Άποψή μου είναι ότι ναι θα πετύχει. Θα πετύχει διότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν μια μεγάλη αδυναμία. Η μόνη τους πίστη είναι στις αγορές. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει (όσο και αν υποστηρίζει για το αντίθετο) το επίπεδο της αναταραχής και ασφάλειας των αγορών σε περίπτωση κρίσης με την Ελλάδα.
Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το επίπεδο μετακίνησης τεραστίων ποσών (πολλά τρις εκατομμύρια) τα οποία είναι επενδεδυμένα σε κρατικά ομόλογα ευρωπαϊκών κυρίως, αλλά και άλλων κρατών.
Μπορεί κάποιος να φανταστεί τις επιπτώσεις όταν τερατώδη ποσά σε λίγα λεπτά ζητηθούν  τα μετακινηθούν προς άλλες  ασφαλέστερες αγορές. Μία μόνο προϋπόθεση χρειάζεται η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει τους στόχους της και τελικά τη συμφωνία που θέλει. Ο ελληνικός λαός να μείνει ενωμένος δίπλα της και όπου χρειάζεται να μπει και μπροστά κλείνοντας τα αυτιά  στην άθλια προπαγάνδα με την οποία βομβαρδίζεται καθημερινά από τα γνωστά κέντρα.
Κατά τη γνώμη μου μόνο έτσι οι Ελληνες μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση. Καλή σας νύχτα.

Κουκουράκης Κων/νος,
π. δήμαρχος Ιναχωρίου,
δημοτικός σύμβουλος
Κισάμου


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα