Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Η κινητή βιβλιοθήκη στο Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα

Η παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου τιμήθηκε με έναν διαφορετικό τρόπο φέτος στο Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα. Με αφορμή την προγραμματισμένη επίσκεψη της κινητής βιβλιοθήκης του Δήμου Χανίων, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν πραγματοποιήθηκε η συνηθισμένη επιστροφή παλαιών και δανεισμός νέων βιβλίων, έγινε αναφορά και ενημέρωση των παιδιών για την ημέρα, από την κα Λίτσα Μαστορακάκη, βιβλιοθηκονόμο.

Τα μέσα για την εισαγωγή στο θέμα αποτέλεσαν η αφίσα και το φετινό μήνυμα της ΙΒΒΥ, της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (International Board on Books for Young People), που γράφτηκε από το Τμήμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και μεταφράστηκε στα ελληνικά από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ/ Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Η κα Μαστορακάκη διαβάζοντας το μήνυμα με τίτλο “Πολλοί πολιτισμοί – μια ιστορία” μίλησε με τα παιδιά για το περιεχόμενο και την αξία των βιβλίων, αλλά και της φιλαναγνωσίας σε όλα τα μέρη του κόσμου. Στη συνέχεια συζήτησαν για τα μέρη μιας ιστορίας, για τη δομή των βιβλίων, τη συμπεριφορά κατά τη χρήση τους, τα μέρη του σώματος που συμμετέχουν στην ανάγνωσή τους, για τα βιβλιοπωλεία και τις βιβλιοθήκες και μοίρασε σελιδοδείκτες στα παιδιά. Η κινητή βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων, ως θεσμός, για άλλη μία φορά ήταν αρωγός στην υλοποίηση δραστηριοτήτων στο Νηπιαγωγείο μας και απέδειξε ότι είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τους εκπαιδευτικούς όταν υπάρχουν προτάσεις για την υποστήριξη των σχολικών προγραμμάτων.

Κατά τη διάρκεια των χρόνων της συνεργασίας μας με την παρουσία της στον χώρο μας και τη διαδικασία του δανεισμού βιβλίων -στην οποία συμμετέχουν ενεργά τα παιδιά μαθαίνοντας έτσι ν’ αγαπούν το βιβλίο- μας ενισχύει σε πολλαπλές δράσεις, αφού διαθέτει μία μεγάλη συλλογή με ποικίλους τίτλους βιβλίων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες