Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Η ΚΕΕΡΦΑ για τους 152 πρόσφυγες

Ανακοίνωση για τους 152 πρόσφυγες οι οποίοι διασώθηκαν ανοιχτά της Μεσσηνίας και αρχικά μεταφέρθηκαν στην Παλαιόχωρα και στην συνέχεια στα Χανιά,  εξέδωσε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ)

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «για άλλη μια φορά πρόσφυγες έρχονται αντιμέτωποι με το απάνθρωπο και εγκληματικό πρόσωπο των κλειστών συνόρων και των ρατσιστικών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ο λόγος για τους 152 πρόσφυγες και μετανάστες από το Ιράκ, το Ιράν, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν που εντοπίστηκαν στα ανοιχτά της Μεσσηνίας με προορισμό την Ιταλία και μεταφέρθηκαν στον χώρο των παιδικών κατασκηνώσεων Καλαθά όπου θα διαμείνουν προσωρινά, ενώ τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν στην Αθήνα για να απελαθούν με συνοπτικότατες διαδικασίες.
Καταγγέλλουμε τις απελάσεις και διεκδικούμε να ξεκινάνε άμεσα οι διαδικασίες για την χορήγηση ασύλου αντί οι πρόσφυγες να εκδιώχνονται πίσω στις εστίες του πολέμου και της καταστροφής. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που στρώνει ξανά τον δρόμο στους φασίστες, με πόλεμο σε βάρος των προσφύγων στα σύνορα και τις θάλασσες με εκατοντάδες νεκρούς, ρατσιστική ρητορική και αντιμεταναστευτικούς νόμους, αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος των μεταναστών, νέα μέτρα για επιτάχυνση των απελάσεων, με μάντρωμα σε στρατόπεδα-φυλακές των προσφύγων. Η κυβέρνηση που δεν έχει ακόμη σταματήσει να θεωρεί το Αφγανιστάν «ασφαλή χώρα» και συνεργάζεται χυδαία με τον Ερντογάν για να αποκλειστούν οι πρόσφυγες που φεύγουν από το Αφγανιστάν μετά την ήττα των ΗΠΑ και την επικράτηση των Ταλιμπάν, θωρακίζει τα σύνορα με φράχτες ενώ θεωρεί εγκληματίες τους διασώστες των προσφύγων.
Για όλα αυτά ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των 152 προσφύγων και μεταναστών. Να τους δοθεί η ελευθερία για να πάνε όπου θέλουν. Να ανοίξει η διαδικασία ασύλου για όσους το επιθυμούν. Να δημιουργηθούν τώρα οι δημόσιες δομές που είναι αναγκαίες για την υποδοχή στα Χανιά και στην Κρήτη των κατατρεγμένων του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων με διορισμό κατάλληλου και αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.
Οι παράνομες επαναπροωθήσεις πρέπει να πάρουν τέλος τώρα. Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι, τα σύνορα πρέπει τώρα να ανοίξουν ώστε να μην κινδυνεύουν οι ζωές τους στα χέρια των διακινητών.
Στις 9 Οκτώβρη, στο ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής διαδηλώνουμε στα Χανιά, στην Πλατεία Αγοράς στις 12μμ όπως και σε άλλες πόλεις για να μπει τέλος στην ρατσιστική εκστρατεία κατά των προσφύγων»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες