Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Η φαρσοκωμωδία του Υπερταμείου

Κάθε άλλο παρά «υπερβολές» ή «ψευδείς ειδήσεις» αποδεικνύεται τελικά το ζήτημα της εκχώρησης αρχαιολογικών, πολιτιστικών και άλλων δημόσιων χώρων στο Υπερταμείο.
Κατά την προσφιλή της τακτική η κυβέρνηση και φίλα προσκείμενα ΜΜΕ, έσπευσαν να το… υποβαθμίσουν, όμως ο κατάλογος με τα ακίνητα ήταν τόσο μεγάλος που δεν μπορούσε να κρυφτεί.
Η υπόθεση, μας θυμίζει την περίπτωση των Τάφων των Βενιζέλων, έκταση που είχε συμπεριληφθεί στα παραχωρούμενα ακίνητα του ΕΟΤ στο υπερταμείο, καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί η μεταβίβασή της στον Δήμο Χανίων.
Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, αν δεν ήταν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να “ανεβάσουν” το θέμα, κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να συμβεί.
Το μόνο βέβαιο είναι, ότι παρουσιάζεται μια εικόνα με την κυβέρνηση κυριολεκτικά να υπογράφει τα πάντα στο άψε – σβήσε. Τόσοι εμπλεκόμενοι φορείς, ένας δεν σκέφτηκε να διερευνήσει τι ακίνητα εκχωρούνται ώστε να μην ζήσουμε αυτή τη φαρσοκωμωδία;

1 Comment

  1. Αξιότιμε κύριε,είμαστε η κοινωνία της λεγόμενης μεταπολίτευσης εθισμένη στο σουρεαλισμό,στην σανοκατανάλωση και στην αβάσταχτη ελαφρότητα της αερολογίας.Καταντήσαμε ένα τσούρμο εαυτουλάκηδων αφού ότι έχει σχέση με τον πατριωτισμό και το εμείς καταδικάστηκε και γελοιοποιήθηκε από διάφορους συνήθως ανεπάγγελτους,καφενόβιους και θεωρητικοσαχλαμαράκηδες αιθεροβάμονες που είχαν τόση σχέσει με τον πραγματικό κόσμο των συμφερόντων και τους ισχύοντες συσχετισμούς δυνάμεων όση έχω εγώ με την αστροφυσική.΄Ετσι οι δημόσιες υπηρεσίες γέμισαν με “δικούς” μας άσχετους και αδιάφορους οσφυοκάμπτες που δεν έχουν το σθένος να υπερασπιστούν το κράτος από τους διάφορους πολιτικάντηδες τυχοδιώκτες.Παράδειγμα ο αείμνηστος αρχηγός του ΓΕΝ Γ.Θεοδωρουλάκης ο οποίος με βαθύ αίσθημα καθήκοντος, πέταξε την παραίτηση του στα μούτρα του Παπαντωνίου υπερασπιζόμενος την τιμή και την αξιοπρέπεια του ναυτικού,όταν οι περιστάσεις το απαιτούσαν.Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη έντιμοι και πατριώτες δημοσιογράφοι που μπαίνουν μπροστά.Αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας και πλήττουν το κύρος και την ασφάλεια της ίσως καθιστούν απαραίτητη μια καθάρση όπως εκείνη του πρωϊνού της 15/11/1922 στου Γουδή.Η επόμενη μέρα πρέπει να ξημερώσει στην χώρα μας με καθαρό ορίζοντα…..Με εκτίμηση

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες