Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Η εξαθλίωση των αδυνάτων

Κύριε διευθυντά
ερασιτέχνης(;) καλλιεργητής φύτεψε πατάτες σε δύο γλάστρες και όταν συγκόμισε την παραγωγή, αυτές ζύγιζαν 13 κιλά!!
Σας το αναφέρω αυτό γιατί οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και γενικά οι πλέον αδύνατοι συμπολίτες μας πρέπει να αντιδράσουν και να μην υπολογίζουν μόνο στα χρήματα για την επιβίωση τους.
Να φυτεύουν λαχανικά στους κήπους τους, στα μπαλκόνια τους και γενικά όπου μπορούν!
Εδώ να αναφέρω ότι ο Δήμος, κακώς, δεν προωθεί τον θεσμό των δημοτικών λαχανόκηπων εκεί όπου υπάρχουν διαθέσιμοι ελεύθεροι χώροι.
Οι δημοτικοί λαχανόκηποι έπρεπε να υπάρχουν ήδη στα Χανιά και ο Δήμος σε συνεργασία με το ΜΑΙΧ και οικολογικές ομάδες να είχε δημιουργήσει τράπεζα παραδοσιακών σπόρων για να τροφοδοτεί τους λαχανόκηπους αυτούς!
Και αυτό γιατί καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της εξαθλίωσης και εξόντωσης των πλέον αδυνάτων τμημάτων της κοινωνίας μας.
Ο κόσμος έχει περιέλθει σε περιδίνηση όπου αξίες που οικοδομήθηκαν μετά  τον Β’ παγκ. πόλεμο καταρρέουν, και  δεν γνωρίζουμε αυτό πού θα σταματήσει και αν θα σταματήσει.
Από οικολογική άποψη ζούμε μια δοκιμασία με την εξάντληση των φυσικών πόρων, την κλιματική αλλαγή, την απληστία των πλουσίων και συνάμα τις προσδοκίες δισεκατομμυρίων ανθρώπων να ζήσουν μια καλύτερη ζωή.
Εμάς, που η κοινωνική μας παρακαταθήκη είναι το περιβάλλον επισημαίνουμε την ανάγκη ενός διαρκούς διαλόγου με όλους για να ερμηνεύσουμε και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του σημερινού μας κόσμου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα