Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Η επόμενη μέρα στον Τουρισμό

Εκείνο που μου προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση από την συνέντευξη που παραχώρησε στα “Χ.Ν.” ο Χανιώτης γ.γ του Υπουργείου Τουρισμού κ. Δημήτρης Φραγκάκης είναι η κυρίαρχη συναντίληψη που υπάρχει στην κυβέρνηση αλλά και στους θεσμικούς εταίρους για ένα νέο, βιώσιμο μοντέλο του τουρισμού που να συνδέει την ανταγωνιστικότητα με την αντοχή στον χρόνο.
Αυτό κατά την γνώμη μου, μπορεί να επιτευχθεί όταν συνδέσουμε την τοπική παραγωγή προϊόντων με την κατανάλωση αλλά και τις καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας με τα κέρδη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο.
Ενα στοίχημα δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο, αν στοιχηθούμε πίσω από ένα εμπνευσμένο σχέδιο που θα κάνει την Κρήτη και την Ελλάδα να ξεχωρίζουν.
Για να είναι όλοι οι θεσμικοί εταίροι του τουρισμού ικανοποιημένοι αλλά και για να αυξάνεται ταυτόχρονα το Α.Ε.Π. θα πρέπει με ουσία και περιεχόμενο να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν της Κρήτης.
Ο γράφων πιστεύει πολύ στις αρετές του υγιούς ανταγωνισμού, όχι του “κομπραδόρικου”.
Και εκεί οι επισημάνσεις του κ. Φραγκάκη ήταν ουσιαστικές.
Μου έκανε τέλος ιδιαίτερη εντύπωση η απάντηση που έδωσε στην ερώτηση των “Χ.ν.” για τα σχέδια Ξενοδοχοποίησης στον λόφο Καστέλι.
Ο κ. Δημ. Φραγκάκης έθεσε το ζήτημα επί τον τύπον των ήλων και απάντησε: «Χρειάζεται όμως να μπουν ξεκάθαρα κανόνες και δικλείδες τέτοιες που θα διατηρήσουν τη φυσιογνωμία όλης της παλιάς πόλης και του ενετικού λιμένα, τα οποία αποτελούν σημαντικά ευρωπαϊκα μνημεία και κύριο πόλο έλξης επισκεπτών στον τόπο μας..
Ετσι ο κ. Φραγκάκης, με την ανάπτυξη του για τον λόφο, έθεσε τις προτεραιότητες για την ουσιαστική, βιώσιμη ανάπτυξη.

Γ. ΟΥΝΤ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα