Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Η επιστροφή των δανειστών

Με αιχμή στις συζητήσεις τον νέο πτωχευτικό κώδικα, επιστρέφουν τη Δευτέρα οι δανειστές μας για την έναρξη της 9ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης, η οποία όμως δεν θα συνοδεύεται και από την εκταμίευση δόσης, καθώς αυτό θα συμβεί στην 10η αξιολόγηση, που θα πρέπει να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.

Πρώτα, θα πιάσουν δουλειά τα τεχνικά κλιμάκια και εν συνεχεία, στις 26 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των θεσμών.

Ωστόσο, η πανδημία έχει αλλάξει τα δεδομένα των αξιολογήσεων όπως μέχρι σήμερα τα γνωρίζαμε, καθώς, ενώ οι δανειστές μας στο παρελθόν περνούσαν από “φύλλο και φτερό” όλες τις δαπάνες, τώρα στο επίκεντρο βρίσκονται ως επί το πλείστον οι δαπάνες που αφορούν στην Covid και τις συνέπειες αυτού.

Ετσι, μπορεί οι αξιολογήσεις να έχουν μία δόση χαλαρότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι δανειστές δεν θα λάβουν υπόψη τους και δεν θα κάνουν τις συστάσεις τους όσον αφορά στην πορεία των μεταρρυθμίσεων και τις σχετικές υποχρεώσεις της χώρας μας.

Ας περιμένουμε να δούμε, τι θα πουν αυτή τη φορά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Μα, τελικά μας έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ από τα μνημόνια ή όχι; Αν ναι, τι γυρεύουν οι θεσμοί – τρώικα στα μέρη μας. Αν όχι, ακόμα ένα παραμύθι από τις χίλιες και μία νύχτες στις Χαλιμάς τα παραμύθια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα