Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2022

Η εμπορία των Εθνών

Στο προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο «ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑ στην Ελλάδα» έγινε μια διαχρονική περιγραφή αυτού του γεγονότος από την αρχή  της δημιουργίας του Νεοελληνικού κράτους, ως σήμερα.
Το κείμενο αυτό είναι αποκαλυπτικό και εν πολλοίς σκληρό, όμως, είναι πραγματικό σε όλες τις πλευρές του.
Λίγο μετά την αποστολή του, για δημοσίευση στα Χ.Ν. έλαβα ταχυδρομικά το υψηλής ποιότητας θρησκευτικογενές κοινωνικού-επιστημονικού αλλά και  πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος περιοδικό ΑΝΑΠΛΑΣΙΣ, με εκδότη τον διακεκριμένο ομότιμο καθηγητή στη θεολογική σχολή Αθηνών Γεώργιο Γαλλίτη.
Το περιοδικό στο οποίο σήμερα αναφερόμαστε έχει αριθμό τεύχους 469-2018.

ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΙ ΚΑΤΑΔΥΣΩΠΗΤΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ
Το εξώφυλλο αυτού του πολύ ενδιαφέροντος τεύχους έχει ένα έγχρωμο χάρτη από τη Βαλτική θάλασσα, Τη Στοκχόλμη,. τη Φιλανδία, τη Νορβηγία, όλες τις χώρες της κεντρικής ως τη Μαύρη Θάλασσα, την Τουρκία, τη Μεσόγειο, την Ελλάδα, την Κρήτη, το Ισραήλ, την Ιορδανία, το Λίβανο, τη Συρία, το Ιράκ, τη Σαουδική Αραβία, και την Αίγυπτο.
Σ’ αυτό το πολύμορφο εξώφυλλο στη βάση του υπάρχει ο τίτλος
“Η εμπορία των Εθνών”
που τιτλοφορεί το άρθρο του εκδότη, του καθηγητή του Γ.Α. ΓΑΛΙΤΗ

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΑ ΕΘΝΗ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ;
Για να διερωτηθεί, κατ’αρχή ο αρθρογράφος σ’ ένα τετράγωνο πλαίσιο της πρώτης σελίδας του τρισέλιδου άρθρου του που λέει τα εξής:
Είναι δυνατόν τα έθνη να
γίνονται αντικείμενα εμπορίας;
Η πραγματικότητα που ζούμε
μας αναγκάζει να δώσουμε
δυστυχώς καταφατική απάντηση.
Και ποιοί θα ήταν αυτοί, που
εμπορεύονται τα έθνη;
Με την απάντηση ας την αναζητή-
σει, όποιος μπορεί, στο σταυ-
ρόλεξο της Μέσης Ανατολής,
και στο σκάκι που παίζεται
στην περιοχή μας
από το τρισέλιδο άρθρο του καθητή κ. Γαλίτη παραθέτω 4 ενδιαφέροντα αποσπάσματα:
Α!
«Και ποιοι θα ήταν αυτοί, που εμπορεύονται, Έθνη; Είναι οι λεγόμενες μεγάλες δυνάμεις, οι κυβερνήτες, αυτοί που κρύβονται πίσω από αυτούς και τους χρησιμοποιούν ως μαριονέτες; το Μεγάλο κεφάλαιο, οι έμποροι όπλων, τα πετρέλαια;
Β!

ΠΟΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΟΡΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;
Την απάντηση ας την αναζητήσει, όποιος μπορεί στο σκάκι που παίζεται στην περιοχή μας, για να μείνουμε στην γειτονιά μας και να μην  επεκταθούμε σε άλλες σφαίρες και ημισφαίρια. Στο ελληνικό μας σπίτι.
Περιοριζόμαστε σ’ αυτό που φαίνεται ότι ο περίφημος πατριωτισμός των Ελλήνων που δεν είναι ικανός να ανακόψει την «εμπορευσιμότητα» του έθνους του, το οποίο βρίθει από υπέρλαμπρες θυσίες, αλλά τώρα είναι γεμάτο από παραδείγματα ανίερων εμπορίων, βρώμικων παιγνιδιών, κυνικών παζαρευμάτων και αναίσχυντου ξεπουλήματος.
Γ!
Η σύγχρονη    ιστορία, το καθημερινό παρόν, βοά συγκλονιστικά σε κάθε «έχοντα ώτα, ακούειν», αναγκάζοντάς τον να αναρωτηθεί: Ποιοι αφανείς αλλά αδυσώπητοι μηχανισμοί ρυθμίζουν τη ζωή μας και ποια κέντρα  αόρατα κυβερνούν τον κόσμο μας; Και ποιος εθελοτυφλών δεν διακρίνει τους κρυπτόμενους πίσω από τα γεγονότα της πολιτικής μας ζωής;
Δ!
Ο Γ. Γαλίτης αναφέρεται στα πρότυπα που χρειαζόμαστε, όχι όμως αυτά  τα πρότυπα που αφθονούν στη μικρή και μεγάλη  οθόνη που προβάλλει πρότυπα χωρίς όραμα του παρόντος τον έλληνα αλλά και του μέλλοντος, όμως ποιου Έλληνα! ποιο παρελθόν, μέσα σε τέτοιο αβέβαιο παρόν, που σβηνει  και την ιστορία του; Αλλά, η ιστορία όμως δεν σβυνεται, μπορεί όμως να αλλοιωθεί και εμείς έχουμε πρόθυμη τη συστράτευση και σύμπραξη «ακαδημαϊκών ιστορικών», οι οποίοι ανενδοίαστα παραποιούν, την ιστορία, εν ονόματι του ιδεολογήματός της «συνύπαρξης των λαών»
Για να πει ο καθηγητής Γ. Γαλίτης: ΝΑΙ, Ειρηνική συνύπαρξη, ποιος δεν την θέλει, αλλά χωρίς παραποίηση της ιστορίας, γιατί ποια δύναμη επιτάσσει να ξαναγράψουμε την ιστορία μας, σύμφωνα με τις επιθυμίες κάποιων για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
Όμως  κεφάλι ήσυχο είναι μόνο το σκυμμένο κεφάλι, που ο ελεύθερος άνθρωπος βρίσκει τρόπους να φωνάξει: ΟΧΙ στο ραγιαδισμό. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ που πορεύεται με αγωνία και με σκυμμένο κεφάλι…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα