Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Η EA Sports απάντησε στον Ιμπραΐμοβιτς

«Ποιος έδωσε στη FIFA EA Sports άδεια να χρησιμοποιήσει το όνομα και το πρόσωπό μου; H FIFPro; Δεν γνωρίζω ότι είμαι μέλος της FIFPro και αν είμαι, βρισκόμουν εκεί χωρίς να το ξέρω. Και σίγουρα δεν επέτρεψα ποτέ στη FIFA ή το FIFPro να βγάλουν λεφτά χρησιμοποιώντας εμένα. Κάποιος κερδίζει από το όνομα και την εικόνα μου όλα αυτά τα χρόνια. Ήρθε η ώρα για διερεύνηση».

Με αυτό το tweet, χθες, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς επιτέθηκε στο γνωστό ποδοσφαιρικό βιντεοπαιχνίδι, του οποίου η απάντηση ήρθε σήμερα (24/11) με ανακοίνωση.

«Το EA SPORTS FIFA είναι το κορυφαίο βιντεοπαιχνίδι ποδοσφαίρου στον κόσμο και, για να δημιουργήσουμε μια αυθεντική εμπειρία, κάθε χρόνο εργαζόμαστε με πολλά πρωταθλήματα, ομάδες και μεμονωμένα ταλέντα για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα ομοιότητας των παικτών που συμπεριλαμβάνουμε», αναφέρεται.

Στο 9ο επεισόδιο καίμε το κεράκι του 2020 ενώ περιμένουμε τον χειμώνα…

«Ένα απ΄ αυτά είναι μια μακροχρόνια σχέση με τον παγκόσμιο εκπρόσωπο επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, τη FIFPro (η οποία περιλαμβάνει τόσο τα ιταλικά όσο και τα σουηδικά ποδοσφαιρικά σωματεία), η οποία συνεργάζεται με έναν αριθμό δικαιοδόχων για να διαπραγματευτεί συμφωνίες προς όφελος των παικτών και τα συνδικάτα τους», αναφέρεται στην απάντηση.

«Όπως είναι γνωστό, για την περίοδο 2020-21 οι Electronic Arts και η Μίλαν ανακοίνωσαν μια πολυετή συνεργασία που “επιτρέπει και στα δύο brand να προσφέρουν καινοτόμο και παγκόσμιας κλάσης ψυχαγωγία στο κοινό τους». Τα εν λόγω «δικαιώματα ομοιότητας» πρέπει επομένως να εμπίπτουν στη συμφωνία μεταξύ της εταιρείας και του συλλόγου της Λομβαρδίας.

Η ανακοίνωση ήρθε αφότου τον Ιούλιο του 2020, ο ιαπωνικός κατασκευαστής βιντεοπαιχνιδιών Konami ανακοίνωσε ότι η συμφωνία αδειοδότησης με τη Μίλαν (όπως επίσης και με την Ίντερ) για τη σειρά eFootball PES δεν θα ανανεωθεί.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες