Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η χαμένη Ατλαντίδα ήταν στο Αιγαίο Πέλαγος

H χαμένη Ατλαντίδα, ο μύθος της οποίας έχει γοητεύσει και απασχολήσει πάρα πολλούς ανθρώπους χιλιάδες χρόνια τώρα, ήταν πολιτισμός που άνθησε στο Αιγαίο πέλαγος σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις.
O μοναδικός συγγραφέας στην αρχαιότητα, ο οποίος δίδει στοιχεία για την Ατλαντίδα είναι ο Πλάτων. Αναφέρεται στον Σόλωνα, ο οποίος με τη σειρά του μετά από δεκάχρονη παραμονή στην Αίγυπτο έλαβε γνώση για μια καταποντισμένη περιοχή με ανώτατο πολιτισμό, η οποία βρισκόταν στη μέση απόσταση από την Ασία και τη Λιβύη.
Οι “Ηράκλειες στήλες” κατά την έτσι ονομαζόμενη “μινωική” εποχή ευρίσκονταν σε διαφορετικές θέσεις απ’ ότι αργότερα.
Σύμφωνα με τους Αιγύπτιους μία στήλη απ’ αυτές που στηρίζουν τον ουρανό βρισκόταν στη νήσο ΚΕΦΤΙΝ, δηλαδή την Κρήτη! Βόρεια της στήλης αυτής εκτεινόταν η μυθική Ατλαντίδα, η οποία καταστράφηκε μετά από μία τρομακτική έκρηξη.
Και πραγματικά: 3.600 χρόνια πριν, το στρογγυλό νησί (τότε) της Θήρας τινάχτηκε στον αέρα εκσφενδονίζοντας 83 κυβικά χιλιόμετρα βράχων, σύμφωνα με τις μετρήσεις και παρατηρήσεις των γεωλόγων και ηφαιστειολόγων.
Η καταστροφική ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν 2.000 φορές μεγαλύτερη απ’ αυτή της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα!
Η Ατλαντίδα ή καλύτερα ο κόσμος της, καταστράφηκε λοιπόν από την τεράστια έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας.
Τεράστια παλιρροϊκά κύματα κατέστρεψαν τις πόλεις και τον στόλο του “μινωικού” πολιτισμού.
Γιγάντια σύννεφα εξαπλώθηκαν πάνω από τον πλανήτη, καλύπτοντάς τον για εβδομάδες.
Σε βάθος 1.200 μέτρων μέσα στον πάγο της μακρινής Γροιλανδίας βρέθηκαν σωματίδια από την έκρηξη της Σαντορίνης! Τέσσερις επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και το Jet Propulsion Laboratory στην Pasadena ανακάλυψαν ότι η έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας επέφερε αλλαγές στο κλίμα και καταστροφές στη μακρινή Κίνα. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βασιλέως Κιέχ. Ηταν ο τελευταίος βασιλέας της Χοιά Δυναστείας.
Ηταν, λοιπόν, η Ατλαντίδα ο αιγαιοπελαγίτικος πολιτισμός με κέντρο τη νήσο Θήρα; Υπάρχουν πολλές ενδείξεις γι’ αυτό.
Ο Κρητικός πολιτισμός δεν ήταν παρά ένα κομμάτι του χαμένου αιγαιοπελαγίτικου πολιτισμού. Κυριαρχούσε στη Μεσόγειο χάρη στον ισχυρό στόλο του. Μέχρις ότου καταστράφηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

3 Comments

  1. Που είναι η Ατλαντίδα?

    Διογένης στον Μέγα Αλέξανδρο: ……..Μείζω της Ασίας ήπειρον, τον Ωκεανόν διανηξάμενος, kαι… φυσικά,

    Μανθάνειν διά τής ερεύνης…, Όσοι αρέσκονται ακούοντες παραμυθολογήματα, εκ φύσεως ανοησιολογούν αναμυγνύωντες τα αληθή με τα ψευδή.
    Η Ατλαντίδα ποτέ δεν χάθηκε… ή γνώση χάθηκε για την Ατλαντίδα επιδή, η επικοινωνία με αυτήν διακόπηκε….
    Για να προσδιορίσουμε προς τα που πέφτει ή Ατλαντίδα, πρέπει πρώτα νά δούμε τί έχει να μας αποκαλυψη το όνομα Ατλαντίς, “Η των όνομάτων επίσκεψις του Αντισθένη”

    Κάθε γράμμα και κωδικός,

    Α = πρωτογενές ενέργεια, Τ = τελειωμένο/ολοκληρωμένο προϊόν, (Τυφλός Τάφος Τέλος) Λ = υγρό στοιχείο για’αυτό έχουμε Λίμνη… Λεμόνι…,

    Σαν ένας κωδικός τα τρία γράμματα μαζί, ΑΤΛ = Νερό (Ατλ-αντικός)
    Από της στήλες του Ηρακλέους ακρειβως απέναντι στην άλλη όχθη του Ωκεανού εύρίσκοντε οι ΑΝΤΙ-ΠΟΔΕΣ ή Λακωνικά ΑΝΤΙΣ ή ANDES Δωρικά

    Η μεγαλύτερη σε μήκος οροσειρά του πλανήτη… Πάνω στις Άνδεις
    Πάνω στο οροπέδιο τών Ανδεων, εύρίσκετε η μεγαλύτερη λήμνη “ΑΤΛ” της υδρογείου με πόσημο νερό σε 3,812 Μέτρα υψόμετρο πάνω, πλέουν υπερωκεάνια….

    ΑΤΛ+ΑΝΤΙΣ = ΑΤΛΑΝΤIΣ ή Ατλαντίς, ή κοινώς Ιωνικά Ατλαντίδα….
    (“Ήταν κάποτε μια πανέμορφη γη, εύφορη, πλούσια κι απροσπέλαστη: Δυο νησιά πέρα από τις Ηράκλειες Στήλες, που περιβάλλονταν από δαχτυλίδια γης και νερού, έτσι ώστε κανένας ξένος να μην μπορεί να φτάσει ως εκεί. Την έλεγαν Ατλαντίδα κι ανήκε στον θεό Ποσειδώνα, που φρόντιζε για το καλό της. Ο λαός, που ζούσε εκεί, ήταν πλούσιος, ευτυχισμένος, πολιτισμένος, προοδευμένος και πολύ δίκαιος. Όμως, παραστράτησε, έγινε απάνθρωπος και γνώρισε σκληρή την τιμωρία των θεών.
    Κάπως έτσι περιγράφει ο Πλάτων στον «Κριτία» τη χαμένη Ατλαντίδα. Και στον «Τίμαιο» προσθέτει πως ο σοφός Σόλων, όταν πήγε στην Αίγυπτο, έμαθε από τους ιερείς ότι οι Αθηναίοι, 9.000 χρόνια πριν από την εποχή του, απέκρουσαν μια επίθεση των κατοίκων της Ατλαντίδας, που καταποντίστηκε έπειτα από έναν φοβερό σεισμό. Περίπου τότε σχηματίστηκε και το λεκανοπέδιο της Αθήνας”)
    Τώρα, ας φανταστούμε TA “Δύο νησιά μαζί” πέρα από τις Ηράκλειες Στήλες, Bόρεια και Νότια Αμερική.
    Tότε όντως η Αμερική ήταν δύο Νησιά, ο Ωκεανός ήτο πάνω από τη σημερινή στενή λωρίδα του Παναμά, Τι έγινε έκτοτε και ο Ατλαντικός με τον Ειρηνικό χώρισαν τα τσανάκια τους στο στενό του Παναμά και είνε όπως είναι σήμερα?
    “Ο λαός, ΛΕΕΙ που ζούσε εκεί στην Ατλαντίδα, ήταν πλούσιος, ευτυχισμένος, πολιτισμένος, προοδευμένος και πολύ δίκαιος….
    (τα πολλά νερά της λίμνης η γνώση και το κλίμα φέρουν πλούτο)
    Όμως, παραστράτησε, “λέει” ο λαός καί έγινε απάνθρωπος και γνώρισε σκληρή την τιμωρία των θεών”
    “Το πολύ χρήμα φέρει απληστία”
    Κάποια στιγμή, “ΛΕΕΙ” οί αλαζόνες πλέων Άτλαντες εισέβαλαν στη Μεσόγειο με σκοπό να κατακτήσουν όλους τους λαούς….
    Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η Μεσόγειος τότε, ΔΕΝ ήταν θάλασσα όπως σήμερα αλλά, ήτο Λεκάνη πολλύ κάτω από τήν επιφάνεια του Ωκεανού, (Λεκάνη της Μεσογείου Ζώνης)
    Οι Άτλαντες που ό στρατός τους αριθμούσε 1.100.000 άνδρες περικύκλωσαν τήν λεκάνη της μεσογείου και από της δύο μεριές, Νότια από την Αφρική και βόρεια από την Ισπανία, και ρήμαζαν πολιτείες και χωριά….!
    Καθώς ο τρόμος κυριάρχησε παντού, η μια περιοχή μετά την άλλη εγκατέλειπαν τον αγώνα αφήνοντας μόνους τους κατοίκους της Αθήνας να τα βγάλουν πέρα με τον εχθρό. Λίγο ακόμη και η χώρα θα καταστρεφόταν. Όμως, οι πολεμιστές Αθηναίοι ( 20.000), όχι μόνον άντεξαν στην επίθεση των Ατλάντων αλλά κατάφεραν και να τους νικήσουν. Με μιαν αντεπίθεση διαρκείας, τους πήραν στο κυνήγι….(Αυτό είναι σωστό)
    Οπισθοχωρώντας όμως οι εν’ απομείναντες Άτλαντες, έκαναν κάτι που δεν θα έκαναν ούτε οι σημερινοί Taliban….
    Οι στήλες του Ηρακλέους τότες, ήταν δύο? όντως στήλες ξηράς που ένωναν την Ευρώπη με την Αφρική και κρατούσαν τον παγωμένο Ωκεανό απέξω…για’αυτό και Ηράκλειες στήλες.
    Οι Άτλαντες φεύγωντας να επιβιβαστούν στα καράβια τους, τους ήρθε η φαεινή Ιδέα να κόψουν στη μέση της στήλες και να ανοίξουν μια μικρή υδροροή…..Ε…, αυτό ήταν…..το νερό ήταν αδύνατον να σταματήσουν οι Έλληνες, και σιγά-σιγά γέμιζε η λεκάνη της Μεσογείου…Φανταστήται την οικολογική καταστροφή της λεκάνης που η θερμοκρασία ήταν πάνω από 25-30 βαθμούς, να εισβάλουν σιγά και σταθερά τα παγωμένα νερά του Ωκεανού….!
    Η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή όλων των εποχών….! στον πάτο της Μεσογείου φένοντε ακόμα χωριά, σπίτια με πηγάδια όπως τότε ήταν εγγαταλελημένα…..να μαρτυρούν το τραγικό παρελθόν….
    στην Βόρεια αφρική είχαν απομίνη μερικοί από δ’αυτούς τους Άτλαντες ζούσαν τώρα τελευταία στην Τύρο όπου ο Μέγας Αλέξανδρος τους σκότωσε μέχρι ενός αφορμή? επιδή δεν ειθελαν να παραδοθούν, Αιτία θανάτου? οι παλιές σκουριές των προγόνων τους με τους Έλληνες και το γεγονός της καταστροφής….!
    Σε εκείνο τον πόλεμο με τους Άτλαντες, “όλλοι οι υπόληποι Έλληνες συμπολεμιστές” έδωσαν τον ΤΙΤΛΟ στους Έλληνες της σημερινής Ελλάδος με πρωτοστάτες τους Αθηναίους του ΚΡΑΤΑΙΟΥ ή ΚΡΑΤΕΡΟΥ που στήν Δωρική διάλεκτο εκφράζεται GREAT και όλοι μαζί GREEKS, και ή ιδιέταιρή τους πατρίδα, δικαιωματικά ονομάζετε GREECE….!
    Και έκτοτε….., ο ψαλμός που μάς διαιώνησε ο Δαβίδ,
    Αρατε πύλας οι άρχοντες υμών· και επάρθητε πύλαι αιώνιοι και εισελεύσεται ο βασιλεύς της δόξης.
    Τίς έστιν ούτος ο βασιλεύς της δόξης;
    Κύριος κραταιός και δυνατός, Κύριος δυνατός εν πολέμω.
    Μα…Πως γίνεται 20,000 Αθηναίοι νά κατατροπώσουν 1,100.000 Άτλαντες?
    Και όμως γίνεται… η διαφορά υπάρχει στο σύτημα μέτρησης…..
    Ακόμα και επί τής εποχής του Ιησού, μετρούσαν (δύση και μέση ανατολή) όχι με πυθαγόριους αριθμούς 1-9 αλλά, μέ αυτούς που σήμερα λέμε Ρωμαϊκούς (γράμματα Κύμης Ευοίας) Δωρικά, το δέκκα έγραφαν “Χ” όμως Ιωνικά είναι το πρώτο γράμμα του Χίλια και το ονόμαζαν Χίλια ‘Ενα Χ, = μία Χιλιάδα…Για’αυτό και ΧΊ-ΛΙ-Α-ΔΑ
    Χιλλές = Απάτη Ακόμα το λένε στην Κρήτη και Κύπρο..Χιλλετζής = απατεώνας…..όμως από εδώ ο Αχιλλέας…. Α’χιλλεύς όπου ή Α’χίλλιος του πτέρνα όπου πατεί ούτε απατάτε ούτε απατεί……
    Και μέχρι σήμερα ακούμε στήν Εκκλησία το Ιερέα:
    Ό ευλογήσας τους πέντε άρτους εν’ τη ερήμω και εξ αυτών πεντάκης Χιλίους…. “I beg your pardon” δηλαδή πόσους άνδρας Χορτάσας…..?
    Η απάντηση είναι 50 όπου με πέντε μεγάλα ψωμιά Χωριάτικα διαβασμένα από τον Ιησού, και 5 ψάρια (ροφούς? 2 κιλά ο έννας εφτάξανε να φάνε 50 άνθρωποι κε περίσεψαν μπόλικες μερίδες….
    Έτσι και εδώ, το 1,100.000 των ατλάντων (Δωρικός αριθμός κάθε χιλιάδα 10 άνθρωποι) επωμένως, 1,100.000 άτλαντες = 110,000 σημερινές….και 20 χιλιάδες Ιωννικός Α-ριθμός Εμπιροπόλεμοι Αθηναίοι και το δίκαιο με το μέρος τους, οι Άτλαντες έπαθαν ότι έπαθαν οι Ιταλοί στην Αλβανία το 1940.
    Ή ιστορία επαναλαμβάνεται.

    https://www.google.com/search?q=Machu+Picchu&sxsrf=ALiCzsatIa0jLcCm9oF2ccz7KSyaKiQ9eA:1667941904902&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwivo_3lv5_7AhVj8jgGHeXND70Q_AUoAXoECAIQAw&biw=1536&bih=750&dpr=1.25

    Τα παραπάνω (στο λινκ) δίχνει τα έργα των Ελλήνων (αντεπίθεση για την καταστροφή της λεκάνης της μεσογείου) Εδώ οι ΕΛΛΗΝΕΣ πολέμησαν ταίς Α’Μαζώνες… (Μαζώ = Βυζός) Μόνο επιδή οι Άτλαντες (‘Αρενες) δεν πολέμησαν… Ήλπιζαν όμως στην γενεοδωρία των Ελλήνων ότι, δεν θα πολεμήσουν με γυναίκες.οι Έλληνες, Όμως, έκαναν Λάθος….Το έγγλημα της μεσογείου πληρώνετε μόνο με το ίδιο νόμισμα… Ο Αμαζώνιος είναι στη Νότιο Αμερική ΌΧΙ στη Βουλγαρία…..!…

  2. Α’χιλλεύς = ΆΑΑΤΟΣ = αβλαβής, ευχερής, άνευ άτης άτρωτος, απρόσβλητος, (μεταφωρικά) από τα βέλη του Πειρασμού εννοείτε, ακέραιος θα λέγαμε σήμερα χαρακτήρας,…σε αντιπαράθεση με τον Οδυσσέα που ήταν Κατεργάρης….τουτέστιν δαιμόνιος εφευρέτης, στόν πόλεμο και οι δύο αυτοί τύποι χρειάζονται
    “Ἄνδρα μοι ἔννεπε, Μοῦσα, πολύτροπον, ὃς μάλα πολλὰ πλάγχθη, ἐπεὶ Τροίης ἱερὸν πτολίεθρον ἔπερσε·
    πολλῶν δ’ ἀνθρώπων ἴδεν ἄστεα καὶ νόον ἔγνω,”

    …..Πές μου (λέει) Ω! μούσα, για τον Άνδρα αυτόν τον πολύτροπο τόν Πολυμήχανο, όπου έχει πολλούς τρόπους (με το μυιαλό του) να λύνει προβλήματα, καί παρ’όλλα αυτά, πάλεψε πολύ (μάλα πολλά) (στάς “SEAS” τής οδύνης) εκς’ού και Οδυσσέας, ώσπου να κατακτήσει (έπερσεν* = κατέκτησε) το Ιερό Κάστρο της Τροίας, …όπου πολλών ανθρώπων τα Α’ΣΤΕΑ είδε…και ενόησε τήν κουλτούρα τους….Δηλαδή πώς ζούσαν αυτοί οι Άνθρωποι…
    Από ΣΙΤΟΣ (Citos το City) στο City Ομοσιτίζοντο έτρωγαν ψωμί. Άρτος Οίνος και ‘Ελεον ενώ στό Άστυ ζούσαν Νομάδες σε τρώγλες-πρόχειρα καταλύματα, Πόλη από Πόλος πολεύει ο άνθρωπος στην πόλη γύρω-γύρω προς τα του Ζήν, από εδώ και POLICE δωρικά γράμματα Κύμης
    Τerra….. TERROIA (Δωρική γραφή) και ΤΡΟΙΑ Ιωννική συντομογραφικά = ΓΗ
    Δηλαδή τί?
    Κατέλαβαν τη Γή……το κάστρο της γης Πήρανε ‘Επερσεν κατέλαβαν, έπεσε… το κάστρο,
    Από PERSUE (καταδιώκω) ο Πέρσης και Επερσεν = έπεσε κυριεύτηκε αλώθηκε….
    Δηλαδή:
    Κατέλαβαν τη Γή……το κάστρο της γης Πήρανε ‘Επερσεν κατέλαβαν, έπεσε…Από PERSUE (καταδιώκω) ο Πέρσης και Επερσεν = έπεσε κυριεύτηκε αλώθηκε….
    Και…o Ορφικός Ύμνος στην Θεά Εκάτη
    Εἰνοδίαν Ἑκάτην κλήιζω͵ τριοδῖτιν͵ ἐραννήν͵
    οὐρανίαν χθονίαν τε καὶ εἰναλίαν͵ κροκόπεπλον͵
    τυμβιδίαν͵ ψυχαῖς νεκύων μέτα βακχεύουσαν͵
    Περσείαν, φιλέρημον͵ ἀγαλλομένην ἐλάφοισι……
    (Περσείαν = Κόρη του Πέρση όπου το ἱερὸν πτολίεθρον της ΤΡΟΙΑΣ ἔπερσε)

  3. Εν αρχή ην ο λόγος, ο λόγος ην προς το θεό, και θεός είναι ο λόγος.
    Ιωάννης
    Με ποια έννοια όμως είνε θεός ο λόγος? Θεός/Θέαση,
    Με την έννοια ότι ο λόγος φέρνει σε θέαση το ΝΟΗΜΑ της κάθε λεξξης το λόγου, και το νόημα της κάθε λέξης είναι το όνομα της, και το όνομα είναι ο ΝΟΜΟΣ εκάστου πράγματος, όποιος λοιπών έχει το όνομα του αντικειμένου το γνήσιο, έχει το σύνολο των ιδιωτητων του ονομαζωμένου Π Χ,
    Κόραννος ( Δωριστή) = Βασιλεύς Κ = κάτω εδώ στη γη Ο = σε χώρο περιορισμένο ΡA = φως η’ και ΡΑΞ (ρεξ) = Βασιλεύς, ΝΝ = με νου και νόμο εξουσιοδωτημένος από το θεό,
    Κόραννος επωμένως = Βασιλεύς…και έτσι μόνο μπωρούμε να εξηγησώμαι και τη λέξη Κοράνι ως Βασιλικό διάταγμα επωμένως?
    Ο λόγος εδώ, μας έφερε σε θέαση το νόημα
    «εν αρχή ην ο λόγος και ο λόγος ην προς το θεό = (άνθρωπο που θεάται διότι ο δημιουργός θεός δεν θεάται είναι ΆΓΝΩΣΤΟΣ) εξ ου, “Τω αγνώστω θεώ” των Αθηναίων
    Kαι θεός ην ο λόγος που μας κάνει ΘΕΑΤΟ μας φανερώνει το νόημα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα