Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Η χαμένη Ατλαντίδα ήταν στο Αιγαίο Πέλαγος

H χαμένη Ατλαντίδα, ο μύθος της οποίας έχει γοητεύσει και απασχολήσει πάρα πολλούς ανθρώπους χιλιάδες χρόνια τώρα, ήταν πολιτισμός που άνθησε στο Αιγαίο πέλαγος σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις.
O μοναδικός συγγραφέας στην αρχαιότητα, ο οποίος δίδει στοιχεία για την Ατλαντίδα είναι ο Πλάτων. Αναφέρεται στον Σόλωνα, ο οποίος με τη σειρά του μετά από δεκάχρονη παραμονή στην Αίγυπτο έλαβε γνώση για μια καταποντισμένη περιοχή με ανώτατο πολιτισμό, η οποία βρισκόταν στη μέση απόσταση από την Ασία και τη Λιβύη.
Οι “Ηράκλειες στήλες” κατά την έτσι ονομαζόμενη “μινωική” εποχή ευρίσκονταν σε διαφορετικές θέσεις απ’ ότι αργότερα.
Σύμφωνα με τους Αιγύπτιους μία στήλη απ’ αυτές που στηρίζουν τον ουρανό βρισκόταν στη νήσο ΚΕΦΤΙΝ, δηλαδή την Κρήτη! Βόρεια της στήλης αυτής εκτεινόταν η μυθική Ατλαντίδα, η οποία καταστράφηκε μετά από μία τρομακτική έκρηξη.
Και πραγματικά: 3.600 χρόνια πριν, το στρογγυλό νησί (τότε) της Θήρας τινάχτηκε στον αέρα εκσφενδονίζοντας 83 κυβικά χιλιόμετρα βράχων, σύμφωνα με τις μετρήσεις και παρατηρήσεις των γεωλόγων και ηφαιστειολόγων.
Η καταστροφική ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν 2.000 φορές μεγαλύτερη απ’ αυτή της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα!
Η Ατλαντίδα ή καλύτερα ο κόσμος της, καταστράφηκε λοιπόν από την τεράστια έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας.
Τεράστια παλιρροϊκά κύματα κατέστρεψαν τις πόλεις και τον στόλο του “μινωικού” πολιτισμού.
Γιγάντια σύννεφα εξαπλώθηκαν πάνω από τον πλανήτη, καλύπτοντάς τον για εβδομάδες.
Σε βάθος 1.200 μέτρων μέσα στον πάγο της μακρινής Γροιλανδίας βρέθηκαν σωματίδια από την έκρηξη της Σαντορίνης! Τέσσερις επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και το Jet Propulsion Laboratory στην Pasadena ανακάλυψαν ότι η έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας επέφερε αλλαγές στο κλίμα και καταστροφές στη μακρινή Κίνα. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βασιλέως Κιέχ. Ηταν ο τελευταίος βασιλέας της Χοιά Δυναστείας.
Ηταν, λοιπόν, η Ατλαντίδα ο αιγαιοπελαγίτικος πολιτισμός με κέντρο τη νήσο Θήρα; Υπάρχουν πολλές ενδείξεις γι’ αυτό.
Ο Κρητικός πολιτισμός δεν ήταν παρά ένα κομμάτι του χαμένου αιγαιοπελαγίτικου πολιτισμού. Κυριαρχούσε στη Μεσόγειο χάρη στον ισχυρό στόλο του. Μέχρις ότου καταστράφηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα