Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Η απάντηση Μαλανδράκη στην Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων

Απάντηση στην επιστολή κριτικής της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων δίνει ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης, επισημαίνοντας πως ο δήμος Πλατανιά απομάκρυνε τα σκουπίδια, μια διαδικασία η οποία ακολουθείται συχνά σύμφωνα με τον κ. Μαλανδράκη, ενώ σχολιάζει πως από τη δική τους πλευρά και οι επιχειρηματίες θα πρέπει – όπως κι όλοι οι πολίτες – να σέβονται το περιβάλλον και τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η υπηρεσία καθαριότητας.

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Μετά από σχετικό δημοσίευμα στις 17/5/2023 της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ν.Χανίων, για “Τριτοκοσμικό τοπίο σε τουριστική περιοχή με Μπάζα αντί… Πεζοδρομίων, στον Πύργο Ψηλονέρου του Δήμου Πλατανιά”, έχω να σας γνωρίσω τα παρακάτω:
Ο Δήμος Πλατανιά με την Υπηρεσία Καθαριότητας, για άλλη μία φορά προέβει στην απομάκρυνση δεκάδων σωρών απορριμάτων και κλαδοκοπών, ενώ η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται σε τακτική βάση, αλλά και σε κάθε έκτακτη περίπτωση μόλις η αρμόδια υπηρεσία ενημερωθεί.
Είναι κοινή η διαπίστωση από επιχειρηματίες, δημότες, επισκέπτες αλλά και επαγγελματικούς φορείς, ότι η υπηρεσία της καθαριότητας του Δήμου Πλατανιά, κατά τα τελευταία χρόνια είναι σαφώς αναβαθμισμένη και με άμεση ανταπόκριση στα προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται. Παράλληλα όμως θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στο περιβάλλον και στην καθαριότητα του, καθώς σε όλους πλέον είναι γνωστό ότι υπάρχει συγκεκριμένος χώρος εναπόθεσης μπαζών, κλαδιών και άλλων φερτών υλικών, σε χώρο που διαθέτει ο Δήμος μας και ο οποίος λειτουργεί καθημερινά. Επίσης οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό αλλά και οι δημότες, οφείλουν να σέβονται τις παραπάνω ενέργειες, για την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική των ανοιχτών χώρων και όχι να αυθαιρετούν και στη συνέχεια να αναρωτιούνται για τη διαμορφούμενη κατάσταση.
Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα