Την πιο χρυσή σελίδα µίας ιστορίας 67 χρόνων έγραψε φέτος ο Γρανίτης µε τον τίτλο που κατέκτησε και κυρίως µε την παρθενική του άνοδο στην Γ’ Εθνική µέσω των µπαράζ των πρωταθλητών. Εντάξει σύµφωνα µε το ρόστερ που δηµιούργησε ήταν το πρώτο φαβορί και µάλιστα κατάκτησε τον τίτλο αήττητος µε 28 νίκες και 2 ισοπαλίες. Με την κορυφαία µε διαφορά επίθεση (131 γκολ) ενώ είχε και οριακά την 2η καλύτερη άµυνα µε 20 γκολ αφού η ΑΕ Κυδωνίας δέχθηκε ένα λιγότερο τέρµα. Και µπορεί να µην έκανε το νταµπλ φέτος όπως πριν δύο χρόνια αλλά υπάρχει εξήγηση. Την περίοδο που έγινε ο τελικός η οµάδα της Αγίας Μαρίνας έκανε µίνι προετοιµασία ενόψει το µπαράζ και για αυτό το λόγο εµφανίστηκε µία κόπωση στους παίκτες. Που δικαιώθηκαν καθώς από το πρώτο παιχνίδι του έξτρα πρωταθλήµατος στην Νέα Αλικαρνασσό -όταν έγιναν η πρώτη χανιώτικη οµάδα που νίκησε µέσα στο Ηράκλειο στη διαδικασία αυτή- φάνηκε ότι η άνοδος στη Γ’ Εθνική ήταν θέµα χρόνου. Ο Τάκης ∆ιακάκης µε συνεργάτη τον Αντώνη Ακρωτηριανάκη και το υπόλοιπο προπονητικό τιµ ολοκλήρωσαν έτσι µία εκπληκτική τριετία στον Γρανίτη βάζοντας ψηλά τον πήχη στους διαδόχους τους. Με την διοίκηση του προέδρου Παύλου Τρουλάκη και των άλλων µελών να στηρίζει και µε το παραπάνω την τριετή αυτή πορεία του πρωταθλητισµού που έβαλε τους κιτρινόµαυρους στον “ποδοσφαιρικό χάρτη” των εθνικών κατηγοριών.
Η πρόκληση πλέον να εκπροσωπήσει επάξια το χανιώτικο ποδόσφαιρο και κυρίως να αναδείξει παίκτες από τα Χανιά. Αλλωστε εκεί ποντάρει όπως φάνηκε µε τις πρώτες κινήσεις αποκτώντας 8 παίκτες ήδη, όλους από τις τοπικές διοργανώσεις. Από εκεί και πέρα ένα ακόµα ζητούµενο είναι η διάρκεια καθώς το χανιώτικο ποδόσφαιρο συχνά οµάδες έλαµψαν και χάθηκαν σαν κοµήτες. Αρκεί να σκεφτούµε ότι η προηγούµενη οµάδα που κέρδισε άνοδο µέσω µπαράζ πρωταθλητών ήταν πριν 9 χρόνια η… ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ!
Το σύστηµα που έπαιζε ήταν 4-2-3-1 και τον βασικό κορµό αποτελούσαν 14 παίκτες από τους 28 που χρησιµοποίησε. Εκτός τους δύο τερµατοφύλακες οι ∆ρακάκης, Χύσι -έχασε λόγω τραυµατισµού πολλά παιχνίδια- και ο Τρούµπαλος που έπαιξε από τον Νοέµβριο αποτελούσαν βασικά στελέχη. Στο σχεδιάγραµµα τοποθετήσαµε και άλλους 4 παίκτες που αγωνίσθηκαν σε 17 και πάνω παιχνίδια από τα 36 σε πρωτάθληµα και µπαράζ.
Οι πρωταθλητές
Παίκτης Θέση Συµ. (11άδα) +Μπαράζ
Κατσαρός Βασίλης Α 28(27) +6(2)
Ψαράκης Μανώλης Ε 27(27) +6(5)
Βασιλάκης Νίκος ΜΑ 27(24) +6(6)
Παπαδάκης Μανώλης ΜΕ 27(21) +5(5)
Ψαράκης Ακης Μ 26(26) +6(6)
Παληγεώργος Χρήστος Α 26(26) +6(6)
Στεφανίδης Ηλίας Α 26(26) +6(6)
Παπακαστρήσιος ∆ηµ. Μ 26(25) +6(6)
∆ρακάκης Γιάννης Ε 25(19) +5(1)
Βλαχάκης Αλέξανδρος Μ 25 (8) +6(1)
Οκερέκε Ράφαελ ΜΕ 25 (7) +3(0)
Μαρτσάκης Στέφανος Ε 24(20) +6(6)
Γεωργίου Αλέξανδρος Μ 23 (4) +1(0)
Τρούµπαλος Αριστείδης* Μ 22(11) +5(4)
Βλαχάκης Κώστας Τ 18(18) +2(2)
Μαλαµάς Νίκος Α 15 (7) +2(0)
Παπαδεράκης Αλέξανδρος Ε 14(4) –
Νιαυραδάκης Λεωνίδας Ε 14(3) –
Χύσι Κέβιν Μ 12(10) +6(6)
Χριστουλάκης Κώστας Τ 11(11) +3(3)
Ματζοράκης Αρτέµης Α 10 (4) +1(0)
Χάδιαρης Βαγγέλης* Μ 8 (2) –
Γαζέας Παύλος* Μ 4 (0) –
Πεντάρης Βαρδής Τ 1(1) +2(1)
Σκέµπι Ορέστης Α 1(0) –
Λίτσι Ροµπέρτο- Ε 1(0) –
Καστρινάκης Μάριος Ε 1(0) –
Επίσης έπαιξε στο κύπελλο ο Γκιόνι Εριον
Οι σκόρερ:
38 γκολ Ψαράκης Μ. (+ 1 κύπελλο)
28: ∆ρακάκης (+1 µπαράζ + 3 κύπελλο)
12 Μαρτσάκης (+2 µπαράζ + 3 κύπελλο)
7: Ψαράκης Άκης (+ 4 µπαράζ + 2 κύπελλο)
6: Νιαυραδάκης
5: Παπαδάκης (+2 µπαράζ+2 κύπελλο),
Χύσι (+1 µπαράζ), Τρούµπαλος
4: Βασιλάκης (+ 1 µπαράζ + 1 κύπελλο)
3: Οκερέκε (+2 κύπελλο), Παπακαστρήσιος, Στεφανίδης, Παπαδεράκης
2: Βλαχάκης Α. (+1 κύπελλο), Χάδιαρης
1: Ματζοράκης (+ 2 κύπελλο), Γεωργίου, Κατσαρός
Αλλα δύο τέρµατα στο πρωτάθληµα προήλθαν από αυτογκόλ