Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Γραφειοκρατικό “μπλόκο” για την κατασκευή των πεζοδρομίων

Άλυτα θέματα σε ότι αφορά το ιδιοκτησιακό, τις απαλλοτριώσεις, αλλά και το ποίος έχει την αρμοδιότητα στο τμήμα του δρόμου από τον Κλαδισό μέχρι και το δημοτικό κατάστημα του Βαμβακόπουλου -Δήμος ή Περιφέρεια- δεν επιτρέπουν να προχωρήσει η κατασκευή πεζοδρομίων στη λεωφόρο Ν. Καζαντζάκη.

Το αίτημα 120 κατοίκων της περιοχής για την κατασκευή πεζοδρομίων καθώς η αποβίβαση και επιβίβαση των παιδιών από τα σχολικά λεωφορεία και η προσέγγιση στις αθλητικές εγκαταστάσεις στη Μοναχή Ελιά είναι λίαν επικίνδυνη αναδείχθηκε στο χθεσινό δημοσίευμα των “Χανιώτικων Νέων”.
Κληθείς να απαντήσεις στις αναφορές αυτές ο αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος για τις τεχνικές υπηρεσίες κ. Γιώργος Ξάνθουδάκης σημείωσε πως το αίτημα των κατοίκων είναι δίκαιο, ωστόσο υπάρχουν ένα σωρό ανοικτά θέματα που δεν έχουν επιτρέψει για χρόνια στο να προχωρήσει ένα σοβαρό έργο κατασκευής πεζοδρομίων.
«Το πρόβλημα το γνωρίζουμε και μας απασχολεί ιδιαίτερα. Το γνωρίζουμε και εμείς και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Η Λεωφόρος Καζαντζάκη είναι ένας δρόμος που σε ένα τμήμα του έχει σχέδιο πόλης και ένα άλλο που είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας Κρήτης. Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση» τονίζει ο κ. Ξανθουδάκης.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι απαλλοτριώσεις, υπάρχουν ανοικτά πολλά πολεοδομικά θέματα που δεν επιτρέπουν να γίνει ένα σοβαρό έργο.
Σημειώνεται πως οι κάτοικοι τονίζουν προς κάθε αρμόδιο φορέα «την πλήρη ανυπαρξία πεζοδρόμησης σε ένα από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους των Χανίων τη λεωφόρο Καζαντζάκη, μια κεντρική αρτηρία που αποτελεί κύρια πύλη εισόδου και εξόδου της πόλης των Χανίων » και πως η έλλειψη πεζοδρομίων σε ένα δρόμο πολύς μεγάλης κυκλοφορίας κάνει τη μετακίνηση των παιδιών προς και από το σχολείο τις πρωινές ώρες αλλά και για τις δραστηριότητες τους το απόγευμα πραγματικά επικίνδυνη.

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα