Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

«Γνωρίστε τους προσκόπους της γειτονιάς σας»

«Φτιάχνοντας έναν καλύτερο κόσμο».


Aυτό είναι το σύνθημα που πρεσβεύει ο παγκόσμιος προσκοπισμός, απ’ αρχής του έως σήμερα και για όσο υπάρχει. Πρόκειται για μία αρχή την οποία θέλησαν τα μέλη του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χανίων να περάσουν και στην κοινωνία των Χανίων την Κυριακή 20/10/19 στην πλατεία Μητροπόλεως, την «καρδιά της παλιάς πόλης» και στο ενετικό λιμάνι των Χανίων.
50 πρόσκοποι, 3 ώρες και πολύ μεράκι ήταν αρκετά ώστε παιδιά όλων των ηλικιών να παίξουν το προσκοπικό παιχνίδι και να μάθουν μαζί μας.
Το Σαββατοκύριακο 19-20 Οκτωβρίου, διοργανώθηκε σε  πάνω από 300 προσκοπικά συστήματα όλης της Ελλάδος η δράση με τίτλο «Γνωρίστε τους Προσκόπους της γειτονιάς σας», του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων έχοντας ως αφορμή τα 110 χρόνια της ύπαρξής του στην Ελλάδα, στα πλαίσια του οποίου, το σύστημά μας διοργάνωσε μια δράση ανοιχτή προς το κοινό. Πολλαπλές δραστηριότητες διεξάγονταν ταυτόχρονα με τη μορφή ενός μεγάλου λούνα παρκ στην πλατεία της Μητρόπολης όλες φυσικά εμπνευσμένες από τις προσκοπικές μας αρχές όπως την φιλιά, την αναγνώριση της προσπάθειας, την ευγενή άμιλλα και το σεβασμό προς τον άλλον. Ταυτόχρονα, στο λιμάνι της πόλης μας, τα μεγαλύτερα παιδιά του Λυκείου είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια ναυτοπροσκοπική κωπηλασία.
Οι προσκοπικές δράσεις δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να δοκιμάσουν έμπρακτα διαφορετικές εμπειρίες και να μάθουν να λειτουργούν σύμφωνα με τα δικά τους «θέλω» και «μπορώ» επιτυγχάνοντας μια σύμμετρη ανάπτυξη στην ψυχοσωματική τους διάπλαση. Στόχος ήταν και θα είναι να βγάζουμε χρήσιμους προς την κοινωνία πολίτες. Ενεργά, ηθικά, αποφασιστικά μέλη της κοινωνίας, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της.
Κάθε χρόνο η «παρέα» αυτή μεγαλώνει, η γνώση μέσα από το παιχνίδι, η ηγεσία μέσα από την υπευθυνότητα και οι εμπειρίες μέσα από την δράση είναι μερικά από τα σημαντικά στοιχεία που υφαίνουν τον προσκοπισμό στην σύγχρονη εκδοχή του. Ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής, ενδιαφερόντων και θα είναι χαρά μας να τον δεχτούμε στον κόσμο του προσκοπισμού.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Μητρόπολη για τη διάθεση του χώρου και ρεύματος, το 3ο Σύστημα Προσκόπων Χανίων για την τεχνική υποστήριξή του και τον κόσμο των Χανίων που αγκάλιασε την προσπάθειά μας αυτήν. Για πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στον παρακάτω αριθμό: 6982997904.
2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Χανίων
Κωνσταντινουπόλεως 36
Στοιχεία επικοινωνίας: Νατάσσα Ζινευράκη –
Αρχηγός Συστήματος – 6982997904
Email: 2hanion@sep.org.gr
Facebook page: 2o Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Χανίων Instagram page: @2onpchanion
Γενικά
Οι δράσεις μας οργανώνονται συνήθως ως εξής:
-Σάββατο 13.00-15.00 για παιδιά από 7-11 χρονών (Αγέλη Λυκοπούλων)
-Σάββατο 16.30-18.30 για εφήβους από 12-15 χρονών (πρόσκοποι Ομάδας)
-Σάββατο απόγευμα κατόπιν συνεννόησης για εφήβους από 16-18 χρονών (Κοινότητα Ανιχνευτών)


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα