Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Γνωριμία με τον “Θαλασσόκοσμο”

Την ευκαιρία για γνωριμία με τα μυστήρια του θαλάσσιου κόσμου προσφέρει το Ενυδρείο Γουρνών, το οποίο επισκεφτήκαμε πρόσφατα φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις.
O επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από απόσταση αναπνοής την ομορφιά και το μυστήριο που κρύβει ο θαλάσσιος κόσμος, έστω και με τους λίγους από τους τόσες χιλιάδες ζωντανούς οργανισμούς που υπάρχουν και είναι γνωστοί στους ειδικούς, οι οποίοι ασχολούνται επιστημονικά με το τεράστιο αυτό κεφάλαιο του βυθού.
Στο πρόσφατο, λοιπόν, οδοιπορικό μας στις Γούρνες, δεκατέσσερα μόνο χιλιόμετρα απόστασης από την πόλη του Ηρακλείου, βρίσκεται το Ενυδρείο με την ονομασία “Θαλασσόκοσμος”, το οποίο μας εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή που το αντικρίσαμε.
Κατά την περιήγησή μας στον χώρο, υπήρξαν και στιγμές ανησυχίας μέχρι να συνηθίσουμε τα καρχαριοειδή που κολυμπούσαν μπροστά μας ανοίγοντας το στόμα τους.
Μπορέσαμε, όμως, λόγω της άριστης οργάνωσης από τα οπτικοακουστικά μέσα να έχουμε ολοκληρωμένη αντίληψη για τη δομή και τη λειτουργία αυτού του μικρού ωκεανού, εμπλουτισμένου πολυποίκιλα με το μεσογειακό θαλάσσιο οικοσύστημα, το οποίο, δυστυχώς, κινδυνεύει ανεπανόρθωτα εξαιτίας της επιχείρησης υδρόλυσης εν πλω των χημικών της Συρίας, που άρχισε από τους… ισχυρούς του πλανήτη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα