Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Γνωριμία με την 7η Τέχνη για μαθητές στα Χανιά

» Το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων σε Eργαστήρι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Σχεδίασαν μια σκηνή, έφτιαξαν ένα σενάριο, γνώρισαν ορισμένα από τα βασικά “μυστικά” του κινηματογράφου. Στo πλαίσιο του 9ου Chania Film Festival, οι μαθητές του 1ου Πειραματικού Γυμνάσιου Χανίων συμμετείχαν σε ένα από τα πολλά σεμινάρια που απευθύνονται σε παιδιά.


Μετά την έξοδο τους από το χώρο του φεστιβάλ οι μαθητές μίλησαν στα “Χ.ν.”. Ο Γιώργος Δεκανέας μας λέει πως «μάθαμε κάποια βασικά πράγματα για τον κινηματογράφο, φτιάξαμε δικούς μας ρόλους και ένα σενάριο. Δεν το είχα ξανακάνει το βρήκα διασκεδαστικό», ενώ ο Στράτος Καβρουδάκης δηλώνει…λιγότερο ενθουσιασμένος ωστόσο παρατηρεί πως «γενικά ο κινηματογράφος μου αρέσει και ξέρω ότι πολλοί μαθητές φτιάχνουν ταινίες».
Η Αλεξάνδρα και η Ζαμπία δύο δίδυμες κοπέλες βρήκαν πολύ ενδιαφέρουσα την όλη δράση. «Μάθαμε πως φτιάχνεται μια ταινία, δημιουργήσαμε το δικό μας σενάριο, πράγματα που αγνοούσαμε. Ο κινηματογράφος είναι μια τέχνη που μας αρέσει, γιατί διδάσκεσαι από αυτές» λένε, ενώ η Αλεξάνδρα δηλώνει πως η αγαπημένη της ταινίας είναι “Ο Τιτανικός”.
«Μάθαμε αρκετά πράγματα για τον κινηματογράφο. Μου έκανε εντύπωση ότι ένα σκετσάκι που κάναμε για 10λεπτά ήταν πολύ δύσκολο να το φτιάξεις. Ήταν μια ωραία εκπαιδευτική διαδικασία. Έχω δει πολλές μαθητικές ταινίες και στο youtube. Eπειδή δεν έχουν μεγάλο budget δεν μπορούν να φτιάξουν και την καλύτερη δυνατή ταινία αλλά κάνουν μια καλή δουλειά» είναι τα λόγια του επίσης μαθητή Γιώργου Δούκα.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κ. Αργυρώ Μουντάκη και Νεκταρία Λιγκουνάκη, ενώ την όλη οργάνωση είχε η κ. Δήμητρα Διαμαντή. «Δόθηκε δυνατότητα στα παιδιά ότι πίσω από μια ταινία βρίσκεται πάρα πολύ δουλειά και πολλά συνιστώσες που ίσως να μην είχαν υπόψη τους και ότι οι ταινίες λειτουργούν τελείως διαφορετικά από μια θεατρική παράσταση» τονίζει η κ. Λιγκουνάκη.
Και για το τέλος μια φράση του Κλέιντι Μιράλη, που συνοψίζει όσα έζησαν οι μαθητές…«Ήταν μια ωραία φάση»!

 

Το σημερινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Με ενδιαφέρουσες προβολές ταινιών συνεχίζει σήμερα Τετάρτη 27/10 το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Αναλυτικά:
Ζώνη 17:00 – 18:00
Y1 – Στη Σιωπή του Βυθού
Ζώνη 18:15-20:00
At the Airport, Dakar, Just Like
Water, Toni, Violetta, Βούτα
Ζώνη 20:15 – 22:00
Journey to Ikaria – Utopia
Ζώνη 22:15 – 24:00
I’m not an Angel
Συμπόσιο
Passage to Europe

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα