Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

“Γκολ” ενάντια στις εξαρτήσεις

» Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας της ομάδας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και του Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ

Μήνυμα ενάντια στις εξαρτήσεις μέσα από τον αθλητισμό έστειλε ο χθεσινός φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας, μεταξύ της ομάδας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στα Χανιά και του Αθλητικού Ομίλου ΦΟΙΝΙΚΑΣ, Ιταλική Ακαδημία.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στον χώρο «ΕΛΠΙΣ ΝΙΚΗ» στα Νεροκούρου σε πνεύμα αλληλεγγύης και στήριξης.

Η πρωτοβουλία ήταν του ΦΟΙΝΙΚΑ με σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ.

Οπως μας είπε ο Δημήτρης Φλουρής από το θεραπευτικό προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ «οι δράσεις αυτές βοηθάνε, ενώνουν και εντάσσονται στο πνεύμα της απεξάρτησης.

Απεξάρτηση σημαίνει να είσαι ενεργό μέλος. Ο αθλητισμός είναι ενάντια στις εξαρτήσεις και ίσως αντίδοτο απέναντι στην ακινησία που προκαλούν οι εξαρτήσεις. Στον αθλητισμό βάζεις στόχους, ενεργοποιείς το μυαλό σου, εντάσσεσαι σε μια ομάδα. Υπάρχει αυτό το αγωνιστικό πνεύμα, η άμιλλα που σε βοηθάει να φύγεις από την ακινησία και τη μοναξιά των εξαρτήσεων, είτε νόμιμων, είτε παράνομων». Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση των «Χ.ν.», αναφέρθηκε και στη διόγκωση του προβλήματος των νόμιμων εξαρτήσεων, όπως ο τζόγος, και εκτίμησε ότι ίσως αυτό να είναι απόρροια της κατάστασης με τον εγκλεισμό που έχει βιώσει η κοινωνία λόγω του κορωνοϊού. «Πολύς κόσμος χρησιμοποίησε τις εξαρτήσεις σαν διέξοδο ή φάνηκε τώρα το πρόβλημα που ο κόσμος έμεινε μέσα στο σπίτι», σημείωσε.

«ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ»

Απεξαρτημένος εδώ και πέντε χρόνια μέσα από το ΚΕΘΕΑ μετά από 37 συναπτά έτη στις εξαρτήσεις ο Γιάννης Φραγκονικολάκης, ο οποίος συμμετείχε στην ποσοδφαιρική ομάδα, δήλωσε στα «Χ.ν.»:
«Είμαι απόφοιτος του ΚΕΘΕΑ. Καθαρός εδώ και πέντε χρόνια περίπου. Το μήνυμα του αγώνα είναι “ναι στον αθλητισμό, όχι στα ναρκωτικά”».
Ο ίδιος σημείωσε ότι η εμπειρία από το ΚΕΘΕΑ δεν μπορεί να αποτυπωθεί με δυο λόγια και «όποιος θέλει και το πάρει απόφαση να σταματήσει την εξάρτηση που του τρώει τη ζωή, υπάρχει τρόπος, υπάρχει το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη». Σημείωσε επίσης ότι ο ίδιος ήταν εξαρτημένος επί 37 συναπτά έτη, για να προσθέσει: «Πολλά, λίγα δεν έχει σημασία. Αν θες να απεξαρτηθείς, μπορείς». Ακόμα τόνισε ότι η δράση έγινε για την ενίσχυση του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ, ο οποίος «προσφέρει πολλά, ειδικά στα παιδιά που βρίσκονται στις κοινότητες. Όποιος ασχολείται με τον αθλητισμό έχει ένα κίνητρο παραπάνω να σταματήσει τα ναρκωτικά, γιατί αυτό του δίνει περισσότερο νόημα στη ζωή του».

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ακαδημίας της ομάδας ΦΟΙΝΙΚΑΣ Χανίων, Δημήτρης Ακουμιανάκης, ανέφερε ότι ο “ΦΟΙΝΙΚΑΣ” στηρίζει κάθε δράση του ΚΕΘΕΑ και βοηθά όπου και όπως μπορεί, για να συμπληρώσει: «Θεωρούμε ότι ο αθλητισμός βοηθά να ξεφύγουν τα παιδιά από οποιαδήποτε εξάρτηση».

Το μέλος της ομάδας του ΦΟΙΝΙΚΑ, Γιάννης Γιαννουδάκης, μας είπε ότι «προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ τα παιδιά του ΚΕΘΕΑ και τον αγώνα που δίνουν σε όλους τους τομείς. Αυτός ο αγώνας είναι φιλανθρωπικός. Το μήνυμα είναι “αθλητισμός κατά των εξαρτήσεων και γενικότερα κατά όλων των κακών δρόμων”».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικογένεια του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, Τάσος Βιδαλάκης, ανέφερε ότι ο σύλλογος αναπτύσσει διάφορες δράσεις και προσπαθεί να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για το πρόβλημα των εξαρτήσεων και τη διέξοδο που μπορει να βρει κάθε εξαρτημένος στο ΚΕΘΕΑ.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα