Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Γκάμπια: Τουλάχιστον 11 νεκροί από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 ετών

minoan lines

Η Γκάμπια βρέθηκε τον προηγούμενο μήνα αντιμέτωπη με τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 ετών, που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 11 ανθρώπων και τον εκτοπισμό περίπου 5.400 κατοίκων, ανέφερε η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών σε έκθεση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις στις 30 και 31 Ιουλίου «επηρέασαν άμεσα» τουλάχιστον 40.000 κατοίκους, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 8.000 παιδιών κάτω των 5 ετών. Αναμφίβολα, όμως, είχε αντίκτυπο στην καθημερινότητα εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων, υπογραμμίζεται στην ίδια έκθεση.

Οι τελευταίες πλημμύρες τέτοιου μεγέθους σε αυτήν τη μικρή χώρα της Δυτικής Αφρικής χρονολογούνται από το 1948. Ωστόσο, έντονα πλημμυρικά φαινόμενα είχαν επίσης σημειωθεί το 1988, το 1999, το 2002, το 2010, το 2020 και το 2022.

Στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας Μπανζούλ προκλήθηκαν ζημιές σε εγκαταστάσεις ύδρευσης, ενώ τα στάσιμα νερά σε ορισμένες περιοχές προσέλκυσαν ερπετά «εκθέτοντας τον πληθυσμό σε κίνδυνο», όπως αναφέρουν οι αρχές.

Κατά την επίσκεψή του σε μια από τις πληγείσες περιοχές, ο πρόεδρος Αντάμα Μπάροου υποσχέθηκε πως θα δαπανηθούν 46 εκατομμύρια δολάρια για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου αποχέτευσης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα