Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Γηροκομείο, μελέτες και… καμπόσες χιλιάδες ευρώ

Με μεγάλη χαρά και ανακούφιση διάβασα στην έγκριτο εφημερίδα σας την Πέμπτη 29 Ιουλίου αυτά που γράψατε περί Γηροκομείου και «νέας πτέρυγας». Λέτε με το «πρόγραμμα Τρίτση».

Aυτό δεν το γνωρίζω. Αυτό όμως που γνωρίζω, και που κάναμε με το μακαρίτη τον πρώην δήμαρχο Μανώλη Σκουλάκη, με τον τότε πρόεδρο του Γηροκομείου, Γ. Γεωργακάκη, αλλά και με τον τότε αντιδήμαρχο Κ. Πρωτοπαπαδάκη, είναι η εξάντληση όλων των περιθωρίων, που μπορούσαν να υπάρξουν για να ενταχθεί το Γηροκομείο σε κάποιο πρόγραμμα. Αυτό στάθηκε αδύνατον τότε.

Και τώρα δίνεται στη δημοσιότητα ένα άρθρο, που γράφει «με το πρόγραμμα Τρίτση μελέτη για νέα πτέρυγα στο Γηροκομείο».

Μακάρι να είναι έτσι. Προσωπικώς δεν το αμφισβητώ. Γιατί πραγματικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει σε όλους τους τομείς, όχι βήματα, αλλά άλματα.

Έρχομαι όμως να προσθέσω τούτο. Ότι υπάρχουν δυο μείζονα προβλήματα για το σχετικό θέμα της μελέτης για την πτέρυγα του Γηροκομείου, και για αυτά, τον περασμένο Ιανουάριο με κάλεσε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων, κ. Πατεράκης, να καταθέσω τι γνωρίζω, γιατί έχει ανοιχτεί φάκελος σχετικά με το θέμα αυτό.

Ο κ. Εισαγγελέας μπορεί τώρα ανετότατα να κλείσει τον φάκελο, αλλά πριν τον κλείσει, θα πρέπει να επιστραφούν οι 350.000 ευρώ, που το τότε Δ.Σ. του Γηροκομείου αποφάσισε να δοθούν σαν προκαταβολή για μια νέα μελέτη της τάξεως των 1.850.000 ευρώ, καθώς και την απόφαση της κατάργησης αυτής της μελέτης.

Γιατί φαντάζομαι ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δε μπορεί να τρέχουν η μελέτη Προκοπάκη, η μελέτη των 1.850.000 ευρώ και τα τωρινά. Γιατί αν συμβαίνει αυτό, πρέπει όλοι να αρχίσουμε τα γέλια.

Καλό θα είναι να ενημερωθεί ο κ. Εισαγγελέας για την πορεία της νέας μελέτης μετά τα καινούργια γεγονότα για να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το θέμα της πτέρυγας, όπως τα πράγματα έχουν εξελιχθεί σήμερα.

Αλλά και να επιστραφούν εις τον κ. Ηρακλή Προκοπάκη, οι 60.000 που πλήρωσε για την έγκριτη και ολοκληρωμένη μελέτη της επέκτασης της νέας πτέρυγας του Γηροκομείου, που ήταν τόσο έγκυρη ώστε άφησε πολλά ερωτηματικά η μη εφαρμογή της.

Μάλιστα από το 2006 μέχρι το 2021 ο νομός της ηθικής τάξεως προστάζει τα χρήματα προς τον κ. Προκοπάκη να επιστραφούν εντόκως.

Και τέλος να ενημερώνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα το χανιώτικο κοινό για τα τελευταία γεγονότα του άρθρου σας.

Εύχομαι ολοψύχως σαν το αρχαιότερο εν ζωή τέως μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Γηροκομείου, το οποίο υπηρέτησα με αγάπη και ανιδιοτέλεια για πάνω από 15 χρόνια, όλο αυτό να μην είναι άλλο ένα φιάσκο, όπως τα 12.000.000 ευρώ του κ. Σταθάκη, όταν κάηκε ο Ιταλικός στρατώνας, που υπήρχαν στο συρτάρι του για την αποκατάστασή του.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες