Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Γιορτή για την παράδοση στα Εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη

Παραδοσιακές μουσικές και χορούς περιλάμβανε η χθεσινή πολιτιστική δράση που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο των εκπαιδευτηρίων “Μαυροματάκη – Μητέρα” στα Λενταριανά.

Μιλώντας στις “διαδρομές” η διευθύντρια των εκπαιδευτηρίων, Μαριάννα Μαυροματάκη, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τον βιωματικό χαρακτήρα των δράσεων που συμμετείχαν παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού καθώς και τη δυνατότητα που δόθηκε τα παιδιά να γνωρίσουν παραδοσιακές φορεσιές τις οποίες διέθεσαν για τον σκοπό αυτό παραδοσιακοί σύλλογοι από την Κρήτη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Μικρά Ασία και τον Πόντο.
«Για να προετοιμάσουμε αυτή την εκδήλωση είχαμε σημαντική βοήθεια από όλους τους συλλόγους που απευθυνθήκαμε όπως: Τον χορευτικό όμιλο Χανίων “Ψηλορείτης” του κ. Μπούτζουκα, τον σύλλογο Μακεδόνων “Ο Μέγας Αλέξανδρος”, τον σύλλογο Ποντίων “Η Ρωμανία”, την αδελφότητα Μικρασιατών Χανίων “Ο Άγιος Πολύκαρπος”, το Λύκειο Ελληνίδων με τις κυρίες Τατιάνα Κουράκη και Άννα Μακράκη Καρέλλα που εκτός των άλλων μας βοήθησαν στην υλοποίηση του προγράμματός μας», ανέφερε.
Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το κρητικό συγκρότημα των Στέλιου Βαμβακά, Γιάννη Βεργεράκη και Βασίλη Καλλιοντζή.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα