Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Γιορτή γιοργαλίδικου αλόγου

Γιορτή «Γιοργαλίδικου» αλόγου για 8η συνεχή χρονιά φέτος στο Καστέλι Κισάμου, με τη συμμετοχή του κόσμου αλλά και ιδιοκτητών αλόγων να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Την επιτυχημένη εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Γιοργαλίδικων αλόγων Δυτικής Κρήτης “Τα Κισαμίτικα” σε μια προσπάθεια γνωριμίας των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών με το παραδοσιακό άλογο της Κρήτης. Είναι χαρακτηριστικό, ότι πέρα από τους πολλούς ντόπιους, το παρών έδωσαν στην εκδήλωση και πάρα πολλοί τουρίστες που είχαν ενημερωθεί για το γεγονός και θέλησαν να το παρακολουθήσουν από κοντά.
Ενα άλογο που όπως τόνισαν στα “Χ.Ν.” πολλοί αναβάτες «διασώθηκε χάρη στην  αγάπη των Κρητικών καθώς προ δεκαετίας ο αριθμός τους είχε μειωθεί πάρα πολύ. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για το άλογο. Πριν από 20 χρόνια ήταν ελάχιστα και δακτυλοδεικτούμενα. Τώρα, μόνο στην περιοχή της Κισάμου υπάρχουν πάνω από 100 άλογα».
Στη χθεσινή εκδήλωση υπήρχαν συμμετοχές απ’ όλη την Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα όχι μόνο στο Γιοργαλίδικο αλλά και στ’ άλλα άλογα.
Οι αναβάτες παίρνοντας το σήμα από τον εκφωνητή έκαναν μια βόλτα στην ειδικά διαμορφωμένη “πίστα” προκειμένου ο κόσμος να δει τον καλπασμό τους, να θαυμάσει τη χάρη και την ομορφιά τους.
Το κόστος συντήρησης ενός αλόγου δεν ξεπερνάει τα 3 με 5 ευρώ την ημέρα, ενώ η αγορά του μπορεί να ξεκινήσει από λιγότερα από 1.000 ευρώ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα