Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

Γιώργος Σταθάκης: Αγεφύρωτες οι διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

«Είναι αγεφύρωτες οι διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, μεταξύ του νέου και του παλιού» τόνισε σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Παρασκευής στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά ο Γιώργος Σταθάκης.

Ο τ. Υπουργός έκανε αναλυτική παρουσίαση της πορείας της κυβέρνησης από την 25η Ιανουαρίου, παρουσίασε τη στρατηγική της διαπραγμάτευσης, γιατί έγινε το δημοψήφισμα και πως το «ΟΧΙ» απέτρεψε το χειρότερο σχέδιο Γιούνγκερ, και πως η νέα συμφωνία μπορεί να αξιοποιηθεί αναπτυξιακά.
Νωρίτερα μιλώντας στους δημοσιογράφους και στο ερώτημα για το αν την επομένη των εκλογών θα έχουμε και στην Ελλάδα κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) ο κ. Σταθάκης απάντησε πως «υπάρχει η τάση του κ. Μειμαράκη να κρύβεται πίσω από τον Α. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια αποτυχημένη στρατηγική, οι προγραμματικές θέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ήταν αγεφύρωτες, παραμένουν αγεφύρωτες και έτσι θα είναι και στο μέλλον. Είναι απόλυτα σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συναινέσει ποτέ στην ιδέα του μεγάλου συνασπισμού».
Κληθείς από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει την ομιλία Στ. Θεοδωράκη στα Χανιά και το ότι συνεχώς κατέτασσε τον ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στα παλιά κόμματα κατηγορώντας τον για ίδιες πρακτικές με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ο κ. Σταθάκης απάντησε πως «προσωπικά ως υπουργός για 6 μήνες παρά τις παροτρύνσεις όλων δεν άλλαξα ούτε ένα διευθυντή, ούτε ένα τμηματάρχη με υπουργική απόφαση. Υπ’ όψιν ότι όλοι οι διευθυντές και τμηματάρχες είχαν τοποθετηθεί με υπουργικές αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, περιμένοντας ένα νόμο του κ. Κατρούγκαλου που ήταν έτοιμος με τον οποίο θα επιλέγονταν οι τμηματάρχες και οι διευθυντές με αντικειμενικά κριτήρια. Αυτό είναι το δείγμα γραφής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και οι κατηγορίες του κ. Θεοδωράκη θα ήταν καλό να έχουν μια στοιχειώδη υπόσταση. Να μας πει που κάναμε, οποιαδήποτε τοποθέτηση, οποιαδήποτε τμηματάρχη ή διευθυντή σε Υπουργείο με κομματικά κριτήρια».
Την εκδήλωση χαιρέτησαν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι βουλευτές. Η Ζωή Γεωργούλα στάθηκε στην ανάγκη «να υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την 21η Σεπτέμβρη», ενώ ο Αντ. Μπαλωμένακης αναφέρθηκε σε 3 σημεία που επιτρέπουν αισιοδοξία για τη νέα κυβέρνηση:

1. Η νέα συμφωνία έχει σημαντικές διαφορές με τις προηγούμενες σε χρηματοδοτικό, χρονικό ορίζοντα εφαρμογής κα,

2. Το γεγονός ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα θα κληθεί να υλοποιήσει μια περισσότερο συμπαγής ομάδς με συγκλίνοντες και όχι αποκλίνοντες πολιτικούς στόχους,

3. η αποκτημένη θετική και αρνητική εμπειρία της πρώτης κυβερνητικής θητείας.

Ο Α. Παπανδρέου δήλωσε τη βεβαιότητα του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, ενώ η Β. Βαγιωνάκη είπε πως «όσα θετικά κατάφερε η κυβέρνηση αυτούς τους 7 μήνες θα μπορέσει να τα ολοκληρώσει με μια νέα κυβερνητική θητεία». Ο κ. Πολάκης απουσίαζε σε περιοδεία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα