Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

Γιώργος Σταθάκης: “Αδιαπραγμάτευτη η αυτοτέλεια του υπουργείου Ναυτιλίας”

Η αυτοτέλεια του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου είναι αδιαπραγμάτευτη, τόνισε κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής του υπουργείου, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γεώργιος Σταθάκης.
Ο κ. Σταθάκης είπε ακόμη ότι θα αυξηθεί το βάρος και ο ρόλος του υπουργείου Ναυτιλίας και υπογράμμισε ότι θα υπάρξει διάλογος για όλα τα προβλήματα. Το μέλλον και η δυναμική της ναυτιλίας είναι τεράστια και ο ρόλος της στρατηγικός, πρόσθεσε και ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί βάρος στην ποιότητα της ναυτικής εκπαίδευσης, στις εργασιακές σχέσεις και στη σύνδεση της ναυτιλίας με την εγχώρια οικονομία. Τέλος για την ακτοπλοΐα είπε ότι πρέπει να βρεθούν βιώσιμες λύσεις που θα συμβάλουν και στη τοπική ανάπτυξη, ενώ για τα λιμάνια είπε πως θέλουμε να έχουν μερίδιο στη διακίνηση προϊόντων διεθνώς, αλλά με διαφορετικούς τρόπους.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θεόδωρος Δρίτσας είπε ότι δεν κρύβει την συγκίνησή του που ως πειραιώτης αναλαμβάνει αυτό το υπουργείο της θάλασσας και στη συνέχεια τόνισε ότι δεν θα προχωρήσει η πώληση των μετοχών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, καθώς με αυτή την πολιτική διαφωνεί το σύνολο των φορέων των δύο πόλεων. Για την κινεζική COSCO είπε πως κάθε σύμβαση που έχει υπογράψει η χώρα μας με άλλες χώρες είναι σεβαστή και με σοβαρότητα θα επιχειρηθεί μια επαναδιαπραγμάτευση με την COSCO, ώστε να γίνει πιο επωφελής η συμφωνία για την χώρα μας. Αυτό που πρέπει να είναι ο μεγάλος μας στόχος κατέληξε ο κ. Δρίτσας είναι να επανασυνδέσουμε την ναυτοσύνη με την Ελλάδα.
Ο απερχόμενος υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αφού ευχαρίστησε αυτούς με τους οποίους συνεργάστηκε, είπε ότι είναι υπερήφανος για το έργο που παραδίδει και ζήτησε αναφερόμενος στην COSCO να μην διαταραχτεί με επαναδιαπραγμάτευση η σχέση με την Κίνα, γιατί είναι στρατηγικής σημασίας. Επίσης ζήτησε να μην θιγεί η αυτοτέλεια του υπουργείου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα