Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Γιατροί του Νοσοκομείου Χανίων: Μετακίνηση Αναισθησιολόγων του Γ.Ν. Χανίων στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Μετακινήσεις αναισθησιολόγων από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου καταγγέλουν με ανακοίνωσή τους το Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων και το  Δ.Σ. του Εργασιακού Συλλόγου.

Όπως αναφέρει αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση «Και αφού (υποτίθεται) στελεχώσατε το ΕΣΥ με αφορμή την πανδημία γιατί στέλνετε εντολή μετακίνησης των αναισθησιολόγων για άλλη μια φορά στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου;
Άλλος ένας γιατρός του Νοσοκομείου μας υπέβαλε παραίτηση αυτή τη φορά αναισθησιολόγος.
Μας ωθείτε σε παραιτήσεις με μοναδικό σας στόχο την επιπλέον αποδυνάμωση του ΕΣΥ, με σκοπό την ιδιωτικοποίηση του.
Δεν είμαστε περιφερόμενος θίασος, ούτε σούπερ ήρωες, είμαστε ΓΙΑΤΡΟΙ επιστήμονες που χρόνια τώρα καλύπτουμε τα λάθη των δικών σας κυβερνήσεων. Γιατί εσείς μας στείλατε μετανάστες στο εξωτερικό και τώρα μας θέλετε μετανάστες και στο εσωτερικό.
Το κάναμε μια, δύο, με απόλυτο σεβασμό και ευθύνη απέναντι στη πανδημία και όχι μόνο, ε φτάνει!!!
Η ΕΓΕΣΥΧ και ο Εργασιακός σύλλογος στέκονται δίπλα στη αρνητική εισήγηση της Συντονίστριας Διευθύντριας του Αναισθησιολογικού τμήματος που διαφωνεί με τη μετακίνηση γιατρού Αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, λόγω αυξημένων αναγκών στο Νοσοκομείο μας. Με την παραπάνω απόφαση συμφώνησαν ομόφωνα ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, το Επιστημονικό συμβούλιο και ο Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα .
Η πρόταση που προέκυψε σαν προσωρινή λύση από τη συνεδρίαση του Επιστημονικού συμβουλίου στις 8/7/21 είναι να λάβει υπόψη της η 7η Υγειονομική Περιφέρεια τη σύνθεση σε προσωπικό, όλων των Αναισθησιολογικών τμημάτων της Κρήτης και να γίνει αναλογική κάλυψη των εφημεριών του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.
Επειδή η παραπάνω απόφαση στηρίζεται στη υπευθυνότητα μας για άλλη μια φορά, για την ασφάλεια του Νόμου Ρεθύμνου, θεωρούμε ότι είναι μια προσωρινή λύση και ζητάμε άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων στα Νοσοκομεία της περιφέρειας Κρήτης.
Η ευθύνη της λειτουργίας των Νοσοκομείων είναι απόλυτα δίκη σας.-
Η πανδημία σας έδωσε την μεγάλη ευκαιρία να βρείτε λύσεις στις παθογένειες που εσείς δημιουργήσατε χρόνια πριν και τη χάσατε.
Βάζετε σε κίνδυνο συναδέλφους.
Βάζετε σε κίνδυνο ασθενείς που περιμένουν στις λίστες αναμονής για χειρουργείο.
Λυπούμαστε ειλικρινά τους συναδέλφους μας στο Ρέθυμνο και τον κόσμο που ταλαιπωρείται αλλά πάνω από όλα λυπούμαστε για το ΕΣΥ που εσείς αποδυναμώνετε καθημερινά.-
ΖΗΤΑΜΕ τη συμπαράσταση των κατοίκων, αλλά και των Βουλευτών του Νομού Χανίων, για τη εύρεση μόνιμης λύσης του προβλήματος.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων
Το Δ.Σ. του Εργασιακού Συλλόγου»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες