Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Γιατροί του κόσμου

Επειδή κατά καιρούς επιτήδειοι χρησιμοποιούν το όνομα των “Γιατρών του Κόσμου” για ίδιον όφελος, οι “Γιατροί του Κόσμου” ανακοινώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε πραγματοποίησαν ούτε πραγματοποιούν ερανική εκστρατεία πόρτα – πόρτα είτε για χρηματική ενίσχυση των σκοπών της οργάνωσης είτε για ενίσχυση σε είδη πρώτης ανάγκης.
Οι “Γιατροί του Κόσμου” αποκλειστικά δέχονται δωρεές σε χρήματα, φάρμακα και τρόφιμα στα γραφεία τους ή μέσω τραπεζικών λογαριασμών για λόγους διαφάνειας. Η οργάνωση των “Γιατρών του Κόσμου” επί 23 χρόνια έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, δρώντας πάντοτε με αξιοπρέπεια, σεβασμό και διακριτικότητα σε όσους προσέρχονται στα ιατρεία μας. Δίνοντας παράλληλα έμφαση στην απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά της στοιχεία, όντας από τις ελάχιστες οργανώσεις που ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές.
Απευθύνουμε θερμή παράκληση σε όλους τους πολίτες που τυχόν θα δεχτούν επίσκεψη κατ’ οίκον από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τους “Γιατρούς του Κόσμου” να ΜΗΝ δίνουν οποιαδήποτε βοήθεια, αλλά να ειδοποιούν την άμεση δράση ή να καλέσουν άμεσα στα γραφεία μας.

Ολοι εμείς, εθελοντές, φίλοι, το προσωπικό και το Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης δεσμευόμαστε να διαφυλάξουμε με κάθε θεμιτό τρόπο το όνομα των “Γιατρών του Κόσμου”, αλλά δεσμευόμεθα να διαφυλάξουμε και κάθε πολίτη που κινδυνεύει να πέσει θύμα λόγω ευαισθησίας στους τόσο δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα μας.
Σας επισυνάπτουμε τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα επικοινωνίας των γραφείων των “Γιατρών του Κόσμου”.
Γραφεία των “Γιατρών του Κόσμου”
Αθήνα, Σαπφούς 12, Πλατεία Κουμουνδούρου, τηλ.: 2103213150.
Πέραμα, Αριστείδου 5 & Ξενοφώντος, τηλ.: 2104414788.
Θεσσαλονίκη, Ίωνος Δραγούμη 65, τηλ.: 2310566641, 2315314206.
Χανιά, Μπουνιαλή 11, τηλ.: 2821023110.
Πάτρα, Καποδιστρίου 92, τηλ.: 2610310366.
Καβάλα, Καράνου 13, τηλ.: 2510227224.

Την Κυριακή 30 Μαρτίου στο Νεώριο Μόρο έλαβε χώρα η εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ με την προβολή της ταινίας “Τα χιόνια στο Κιλιμάντζαρο” και με τη συμμετοχή των δομών αλληλεγγύης της πόλης μας να ενημερώνουν το κοινό για τις δράσεις τους..
Για το έργο των “Γιατρών του Κόσμου” για τις δράσεις εντός και εκτός των συνόρων της χώρας, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ο Ηλίας Κυριακόπουλος. Ο κ Κυριακόπουλος επισήμανε ότι «η αλληλεγγύη είναι η τελευταία μας ελπίδα και η μοναδική ισχυρή απάντηση στην κρίση», ευχόμενος για ακόμη μια φορά, η εν λόγω εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ να αποτελέσει το κατάλληλο κίνητρο για όλους να κάνουν ένα βήμα μπροστά και να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε όλοι μαζί να κάνουμε την ελπίδα πράξη. κάτι που άλλωστε γίνεται καθημερινά στα πολυϊατρεία των “Γιατρών του Κόσμου” και… όπου υπάρχουν άνθρωποι!

…Και η ημέρα μας γέμισε με αισιοδοξία και ελπίδα…
Πέμπτη πρωί μέλη – εθελοντές των “Γιατρών του Κόσμου” βρέθηκαν στον παιδικό σταθμό “Φωλιά του παιδιού”. Μέσα στις χαρούμενες σχολικές αίθουσες, με τα ζεστά χαμόγελα των παιδιών, την καλοσύνη των δασκάλων, ανοίχτηκε και φέτος ο κουμπαράς των παιδιών που τα χρήματα που μάζεψαν στέλνουν με αγάπη στα σοκολατένια παιδιά στο μακρινό Μοντε της Ουγκάντα… Όσο υπάρχουν τέτοια παιδιά και δάσκαλοι, τα σοκολατένια παιδιά μπορούν να ελπίζουν..

Οι “Γιατροί του Κόσμου” σε συνεργασία με τη
Χορωδία & Μαντολινάτα Χανίων «Αντώνης Κωστουράκης»
διοργανώνουν συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων
την Τετάρτη 9 Απριλίου και ώρα 20.30
Εισιτήριο: η προσφορά σας σε φάρμακα, τρόφιμα, οικονομική ενίσχυση…
Κάντε μαζί μας την ελπίδα πράξη!!!
Είσοδος Ελεύθερη.
Συνδιοργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Το 3ο Τουρνουά Μπάσκετ Αλληλεγγύης
ερασιτεχνικών ομάδων Χανίων, Ηρακλείου
και Ρεθύμνου διεξάγεται και φέτος στο κλειστό στάδιο του Ταυρωνίτη. Οπως και πέρυσι έτσι και φέτος
τα τρόφιμα και τα φάρμακα που θα συγκεντρωθούν θα διανεμηθούν σε κοινωνικές ομάδες αλληλεγγύης που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας…

..Χαρίζοντας στα ανίψια, βαφτιστήρια, εγγόνια, αλλά και στον εαυτό σας την πασχαλινή λαμπάδα των “Γιατρών του Κόσμου”, βοηθάτε όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά που έχουν ανάγκη..
Φέτος, οι εθελόντριες των “Γιατρών του Κόσμου” τμήματος Χανίων δημιούργησαν και πάλι μία σειρά από χειροποίητες λαμπάδες για παιδιά και όσους αισθάνονται ακόμα παιδιά, όλες με την υπογραφή των εθελοντών που τις δημιούργησαν..
Με δωρεά 7 ή 9 ευρώ οι μοναδικές λαμπάδες των Γιατρών του Κόσμου μπορούν να βοηθήσουν ώστε να σωθεί η ζωή ενός παιδιού.
Μπορείτε να τις βρείτε στα πολυϊατρεία μας Μπουνιαλή 11, τηλ.: 2821023110 και στο πασχαλινό παζάρι που θα γίνει στην Πύλη Σαμπιονάρα απο Μεγάλη Τρίτη έως Μεγάλη Πέμπτη.
Επιλέξτε κι εσείς μία από τις λαμπάδες των Γιατρών του Κόσμου και χαρίστε ένα χαμόγελο ελπίδας στα παιδιά που μας έχουν περισσότερο ανάγκη…

Στατιστικά στοιχεία για την περίοδο 24/3 – 28/3/2014

Εθνικότητα    Επισκέψεις
Αίγυπτος    1
Βουλγαρία    22
Μαρόκο    3
Ελλάδα    23
Αλβανία    11
Αλγερία    2
Σενεγάλη    1
Συρία    3
Πολωνία    1
Ουκρανία    1
Τυνησία    1
Αρμενία    2
Πακιστάν    1
Ιράν    1
Γεωργία    1
Ρουμανία    1
Ιορδανία    1
Γερμανία    1
Σερβία    1
Σύνολο    78

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες