Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Γιατί τόση μυστικοπάθεια;

Σε… αστυνομικό ρεπορτάζ, εξελίσσεται η προσπάθεια να μάθουν οι Χανιώτες πού βρίσκονται τα ζώα που απομακρύνθηκαν από τον Δημοτικό Κήπο της πόλης. Αιτία, η μυστικοπάθεια που περιβάλλει τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, η οποία λειτούργησε εν κρυπτώ και χωρίς να ενημερώσει ούτε καν τη συνεργαζόμενη μαζί της παράταξη Δαμιανάκη.

Δεδομένης της γνωστής θέσης του κ. Σημανδηράκη που θέλει να αλλάξει τη φυσιογνωμία του ιστορικού Κήπου της πόλης απομακρύνοντας τα ζώα, προκαλεί ερωτηματικά ο τρόπος που χειρίστηκε η Δημοτική Αρχή την απομάκρυνση των ζώων.

Πήραν τα ζώα νύχτα, χωρίς να ενημερώσουν κανέναν, χωρίς να πουν πού τα πάνε κι αφού διέδωσαν ψευδώς ότι τα μετέφεραν στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στην Αθήνα. Από το ρεπορτάζ λοιπόν προκύπτει ότι τα ζώα είναι «ασφαλή κάπου στην Κρήτη» κατά τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες. Το ταξίδι ξεκίνησε με ένα αγροτικό όχημα ιδιώτη, φωτογραφίες του οποίου δημοσίευσε η εφημερίδα.

Μένει πλέον ν’ αντιληφθεί ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, ότι δεν μιλάμε για ένα κοπάδι με κατσίκια που αποφάσισε ένας βοσκός να μεταφέρει από τη μια χαλέπα στην άλλη, αλλά για ζώα που ανήκαν στην τοπική κοινωνία, η οποία και ζητά απαντήσεις.

Πού τα πήγαν; Με ποιες διαδικασίες; Με ποια οχήματα δημόσιας χρήσης; Με ποιους κανόνες ευζωίας; Με ποια παραστατικά και σε ποια αδειοδοτημένη δομή ζουν εδώ και μια εβδομάδα τα ζώα;

Αν έγιναν όλα νόμιμα και σωστά, γιατί τότε συμπεριφέρεται η Δημοτική Αρχή σαν να πιάστηκε με… τον αίγαγρο στην πλάτη;

Τα… ίχνη των αιγάγρων του Δημοτικού Κήπου που απομάκρυνε ο Δήμος Χανίων αναζητά το νέο επεισόδιο της σειράς. Ο επικεφαλής του “Αττικού Πάρκου” μιλά και διαψεύδει ότι φιλοξενούνται εκεί!

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα