Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Γιατί κλειστός ο Κήπος;

Δραματική έκκληση απηύθυνε την περασμένη Τετάρτη μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, καλώντας τις αρχές να δρομολογήσουν τη μεταφορά όλων των δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας. Προτείνει δε την αναστολή όλων των απαγορεύσεων μετακινήσεων ώστε ο κόσμος να μοιραστεί σε πάρκα για αναψυχή και άθληση, πάντα με τη χρήση μάσκας.
Στο πλαίσιο αυτό, αναρωτιέται κανείς γιατί ο Δημοτικός Κήπος στα Χανιά παραμένει τόσο καιρό κλειστός, τη στιγμή που θα μπορούσε να αποτελέσει μια ακόμα επιλογή αναψυχής για τους πολίτες ώστε να μην συνωστίζονται στο παλιό λιμάνι, τους Αγίους Αποστόλους και τις λιγοστές ακόμα περιοχές όπου μπορεί κανείς να περπατήσει και να χαλαρώσει. Άλλωστε ο Κήπος δεν εμπίπτει στους περιορισμούς που βάζει η σχετική ΚΥΑ – ΦΕΚ 534/Β/10-2-2021 (ούτε ιστορικός χώρος είναι -δεδομένου ότι το χαρακτηρισμένο ως ιστορικό Καφέ είναι κλειστό- ούτε αδειοδοτημένος ζωολογικός κήπος, βοτανόκηπος ή βιότοπος).
Η κοινωνία χρειάζεται “ανάσες” και η οργανωμένη Πολιτεία, κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση, θα πρέπει να τις εξασφαλίσει για τους πολίτες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα