Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Για τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Προς
Τον Σεβασμιώτατον
Αρχιεπίσκοπον Κρήτης
Κύριον, κύριον Ε Ι Ρ Η Ν Α Ι Ο Ν
Ηράκλειο

(Με την ευκαιρία της 45ετούς αρχιερατικής Σας διακονίας)

Σεβασμιώτατε,
«Να ζήσεις χρόνους εκατόν και να τους ξεπεράσεις.
Και από τους εκατό κι’ οκτώ να αρχίξεις να γεράσεις».
(Γεώργιος Διγαλής από Δραπανιά Κισάμου)

«Σ’ Αγίους που κάνουν θαύματα δεν προσκυνώ ποτέ μου,
στους ερημίτες των βουνών κάνω τις προσευχές μου».
(Χαρίλαος Φαντάκης από Κοτσιανά Κισάμου)

Αυτές τις δύο Κρητικές μαντινάδες μου τις είπαν αυτοί οι δυο μακαριστοί πλέον άνθρωποι πριν πολλά χρόνια και σε διαφορετικό χρόνο και τόπο ο καθένας και τις αφιέρωσαν σε Εσάς, από τότε που είστε αρχιμανδρίτης στο Καστέλλι Κισάμου και με παρεκάλεσαν να σας τις κοινοποιήσω, όταν θεωρήσω ότι είναι κατάλληλος ο χρόνος.
Το κάνω αυτό τώρα στα 45 έτη της Αρχιερατικής Σας διακονίας, ως επιβεβαίωση της προσφοράς Σας χωρίς ίχνος υπερβολής και υπεροπτισμού και ως επιβεβαίωση των προσδοκιών του ευσεβή λαού μας και όλων ημών ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, αναλίσκεται και προσφέρεται καθημερινά υπέρ των του λαού αγνοημάτων.
Η ευλογία του Θεού στο σεπτό πρόσωπό Σας αντανακλά καθ’ ολοκληρία στο πρόσωπο πάντων ημών των κατοικούντων και παρεπιδημούντων εν τη Εκκλησία της Κρήτης.
Οι πιστοί άνθρωποι των ιστορικών επαρχιών Κυδωνίας και Αποκορώνου, αλλά και της Αρχιεπισκοπής Ηρακλείου και όλης της Κρήτης γενικότερα, νιώθουν ευγνώμονες προς την Ιεράν Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης για την οργάνωση και την πραγμάτωση της τιμητικής εκδηλώσεως προς τιμήν Σας την 23η λήγοντος μηνός Φεβρουαρίου εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν του Αγίου Μηνά Ηρακλείου με την ευκαιρία της 45ετούς Αρχιερατικής Σας διακονίας.
Η παρουσία Σας ως προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης αφήνει ανεξίτηλα σημάδια της καθαρότητας των σκέψεών Σας, της τόλμης των αποφάσεών Σας, το ιερό λειτουργικό πάθος Σας, την γενικότερη ασκητική Σας διαδρομή στις επάλξεις της νηστείας, της αγρυπνίας και της προσευχής, που μερικές φορές φαίνεται να ξεπερνάτε μεγάλους νηστευτικούς και ασκητικούς πατέρες.
Το θαύμα επίσης που ζείτε και μεταλαμπαδεύετε για τους μεταγενεστέρους όπως είναι αυτό της υπέρβασης του χρόνου, ημέρας και νύχτας, χωρίς διακοπές, εργαζόμενος πνευματικά και χειρωνακτικά, διδακτικά και συμβουλευτικά, προς νέους και ηλικιωμένους, για ντόπιους και ξένους, χωρίς διακρίσεις και χωρίς ιδιαίτερες προτιμήσεις.
Ευλογημένη αρχιερατεία.
Ευλογημένη διαδρομή, από το Μυξόρουμα ως την Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης και την Θεολογική Σχολή Χάλκης, το Μπρίστωλ της Αγγλίας, το Καστέλλι της Κισάμου, την Σχολαρχεία της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης, την Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου και την Αρχιεπισκοπή Κρήτης.
Πλούσιον το έλος του Θεού για το πρόσωπο και τη ζωή Σας.
Ευλογημένοι όλοι, όσοι αξιώθηκαν της ποιμαντικής Σας μέριμνας και ευθύνης.

«Πολυχρόνιον ποιήσαι Κύριος ο Θεός τον Σεβασβιώτατον Αυθέντην και Δεσπότην ημών, Αρχιεπίσκοπον Κρήτης Κύριον, Κύριον Ειρηναίον.
Κύριε φύλαττε αυτόν εις πολλά έτη Δέσποτα».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες