Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Για το Μαρκοπούλου

Διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας η παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου για διαμόρφωση πάρκου. Ετσι, εκ πρώτης όψεως είναι θετική κίνηση η παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο Χανίων. Αλλωστε, οι χώροι πρασίνου και αναψυχής είναι απαραίτητοι σε μια πόλη που θέλει να έχει ποιότητα ζωής.
Οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν εντός των ημερών.
Στη συνέχεια, όμως, θα πρέπει να εξεταστεί πώς ακριβώς θα… αξιοποιηθεί ο χώρος του στρατοπέδου. Πώς θα διαμορφωθεί; Τι ακριβώς προβλέπουν τα σχέδια της δημοτικής αρχής; Τι περιλαμβάνει η συμφωνία με το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Αλλά και τι λένε οι άνθρωποι που ξεκίνησαν προ ετών την προσπάθεια για απομάκρυνση του στρατοπέδου. Οι κάτοικοι οι οποίοι κάθε χρόνο διοργάνωναν στον δρόμο έξω από το στρατόπεδο τη γιορτή διεκδίκησης. Χωρίς εκείνους που είχαν βάλει τα θεμέλια, μάλλον δεν θα είχε προχωρήσει τίποτα. Εκείνοι άναψαν τη… φλόγα της διεκδίκησης που στη συνέχεια έγινε υπόθεση ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας και της Αυτοδιοίκησης.
Εστω, λοιπόν, ότι γίνεται ένα πανέμορφο πάρκο, γεμάτο πράσινο, λουλούδια, αρώματα.
Τότε, θα πρέπει να διαφυλαχθεί η προστασία του πάρκου από βανδαλισμούς και άσχημες καταστάσεις. Και θα διαφυλαχθεί μόνον αν και στην πράξη το αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία και αποτελέσει ένα ζωντανό χώρο περιπάτου και αναψυχής, όπως εκείνους που με θαυμασμό βλέπουμε στην Κεντρική Ευρώπη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες