Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Για το Φοινικόδασος Πρέβελη

Κύριε διευθυντά,

σχετικά με δημοσίευμα στο φύλλο της εφημερίδας σας της 23ης Νοεμβρίου, στο οποίο δημοσιοποιείται επιστολή φορέων του Ρεθύμνου προς τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη διαχείριση του Φοινικόδασους του Πρέβελη στο Ρέθυμνο και την αναγκαιότητα λήψης μέτρων προστασίας του και, προς αποφυγή δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων στο αναγνωστικό κοινό, σας γνωρίζουμε τα εξής.
Στη δημοσιευμένη επιστολή τους προς τον αρμόδιο υφυπουργό, οι σχετικοί φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταθέτουν αυτολεξεί ότι «ενέργειες δεν μπορούν να γίνουν, μιας και την αποκλειστική αρμοδιότητα διαχείρισης της περιοχής που είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000, έχει η Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης».
Φρονούμε ότι αναφέρονται στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η οποία αποτελεί οργανική μονάδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και όχι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Με την από 13 Αυγούστου 2021 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, οι δασικές υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας μεταφέρθηκαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο σύνολο των αρμοδιοτήτων και του προσωπικού τους, και αποτελούν έκτοτε περιφερειακές υπηρεσίες του ως άνω Υπουργείου.
Ως εκ τούτου, η προστασία του δασικού περιβάλλοντος στην προστατευόμενη περιοχή του Φοινικόδασους Πρέβελη αποτελεί ευθύνη των υπηρεσιών της συσταθείσας Γενικής Γραμματείας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο οποίο απευθύνεται η επιστολή των φορέων, και όχι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης
Η συντονίστρια Μαρία Κοζυράκη


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα