Τρίτη, 11 Μαΐου, 2021

Για τις εργασίες στο Ξηροκάμπι

■ Επιστολή προς τον δήμαρχο Πλατάνια και το Δημοτικό Συμβούλιο

Προ ημερών ξεκίνησαν οι εργασίες για κατασκευή τοιχίου στήριξης του δρόμου στο χωρίο Ξηροκάμπι του κοινοτικού διαμερίσματος Κοντομαρι.
Ενώ ξεκίνησαν οι εργασίες εκσκαφής, τα σημάδια της Τεχνικής Υπηρεσίας έδειχναν την υποστύλωση κατά μήκος ενός συγκεκριμένου αγροτεμάχιου όπου υπήρχε μια μικρή κατολίσθηση αφήνοντας την είσοδό της πατρικής μου οικίας που και εκεί υπήρχε κατολίσθηση εκτός.
Μετά από τηλεφωνική μου παρέμβαση στην Τεχνική Υπηρεσία ήρθαν και προεκτείνανε τον σχεδιασμό του τοιχίου στήριξης μέχρι την είσοδό μου που τώρα δυο χρόνια δεν μπορούμε να εισέλθουμε κανονικά πάρα μόνο αφού πάμε στη πλατεία του χωριού να κάνουμε στροφή και να γυρίσουμε πίσω.
Δυστυχώς αφού έγινε η εκσκαφή του θεμέλιου και μπήκε το μπετόν καθαριότητας συνειδητοποίησα ότι αντί να γίνει διαπλάτυνση του δρόμου όπως θα έπρεπε κανονικά συμβαίνει το αντίθετό.
Έχοντας ρωτήσει μηχανικούς το πρανές του δρόμου ανήκει στον δρόμο. Οπότε όλα τα έργα στήριξης ξεκινάνε από εκεί που τελειώνει το πρανές.
Aντί αυτού κόπηκε στα δύο ο δρόμος για να γίνει η βάση στήριξης του τοιχίου και το πρανές αφέθηκε στους ιδιοκτήτες τον αγροτεμαχίων από κάτω. Δηλαδή ένας κακοπροαίρετος που θα το δει, θα πει ότι είναι σκάνδαλο και ότι όλα έγιναν για να μεγαλώσουν οι κάτω ιδιοκτησίες εις βάρος του δρόμου.
Με τη νέα αυτή χάραξη, ενώ πριν την κατολίσθηση μπαίναμε στο σπίτι, πλέον δεν θα μπορούμε.
Κύριε δήμαρχε,
δημιουργούνται τα εξής ερωτήματα προς εσάς και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Το πρανές ανήκει στο δρόμο;
Γιατί δεν γίνεται διαπλάτυνση του δρόμου;
Υπάρχει τεχνική Έκθεση ότι η κατολίσθηση έγινε από φυσικά φαινόμενα ή από άλλους εξωγενείς παράγοντες με δόλο; Μήπως πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας;
Υπήρχε η δυνατότητα στήριξης του δρόμου με μικρότερες παρεμβάσεις και όχι με φαραωνικά έργα που ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ που ίσως να μην χρειάζονταν;
Έχουμε δικαίωμα εγώ και η οικογένειά μου να έχουμε πρόσβαση στο σπίτι μας με αυτοκίνητό ή απαγορεύεται;
Έχουμε όλοι οι δημότες τα ίδια δικαιώματα ή είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας;
Είμαστε σε μια τουριστική περιοχή που συνεχώς αναπτύσσεται οικιστικά και μεγαλώνει ο κυκλοφοριακός φόρτος. Δυστυχώς αντί να φτιάχνουμε υποδομές και να βελτιώνεται το οδικό δίκτυο, τις καταστρέφουμε..
Περιμένω την απάντησή σας το συντομότερο για να πράξω τα νόμιμα για να διασφαλίσω τα δικαιώματα μου.
Μανόλης Βαρουξάκης
του Νικολάου

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες