Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Για την εκδήλωση στην Ασή Γωνιά

Αγαπητοί Αποκορωνιώτες και όλοι όσοι τυχόν διαβάσατε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 3-11-2021 ο δήμαρχος Αποκορώνου, κύριος Κουκιανάκης Χαράλαμπος. Το Δελτίο Τύπου αναφέρεται στην εκδήλωση που έκανε στις 3 11-2021 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασηγωνιωτών “Άγιος Γεώργιος” με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Κρήτης και η παρούσα ανακοίνωση γίνεται προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Σεβόμαστε όλους τους θεσμούς, την εκκλησία και τους αναγνώστες, συντοπίτες και μη και δεν πρόκειται ποτέ να προσβάλουμε κανένα και για κανένα λόγο. Έχουμε δικαίωμα σαν τοπικοί, πολιτιστικοί παράγοντες να διενεργούμε κάθε κοινωνική εκδήλωση και να αναδεικνύουμε πολιτιστικά γεγονότα. Βεβαιώνουμε ότι η εκδήλωση που γίνεται για την επέτειο εις μνήμη των πεσόντων Μανιατών στην Ασή Γωνιά το 1866, καθιερώθηκε μετά και την αδελφοποίηση της Αρεόπολης Μάνης με την Ασή Γωνιά και όχι με τον Δήμο Αποκορώνου.

Το νέο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασή Γωνιάς, εκλέχθηκε στις 8/8/2021. Ποτέ το νέο Δ.Σ. δεν ενημερώθηκε για τα σχέδια του Δήμου και την ένταξη της εκδήλωσης μας στις εκδηλώσεις ΕΛΛΑΔΑ 2021. Ευχαριστούμε το Δήμαρχο για την εμπεριστατωμένη ανάλυση στο Δελτίο Τύπου, μόνο που την έκανε κατόπιν εορτής και δεν θέλουμε να σκεφτούμε ότι υπήρχε σκοπιμότητα πίσω από τη μη έγκαιρη ενημέρωση. Ποτέ δεν ενημερωθήκαμε από κανένα για την επιθυμία του Δήμου Αποκόρωνα να είναι συνδιοργανωτής. Ήμασταν σε συνεχή επαφή, αφού υπήρξε ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου για συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κύριο Καλογερή Νικόλαο τους τελευταίους 2 μήνες. Ποτέ δεν είχαμε καμία παρέμβαση περί αλλαγής των προγραμματισμένων εκδηλώσεων ούτε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, ούτε από τον Περιφερειάρχη κύριο Αρναουτάκη Σταύρο, ούτε από τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Καλογερή Νικόλαο, ούτε από τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κύριο Ανδρεάκο Πέτρο, ούτε από κανένα άλλο θεσμό ή πρόσωπο. Αυτή είναι η πραγματικότητα και η πάσα αλήθεια.

Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία παρά τις προσπάθειες σας για το αντίθετο αποτέλεσμα και παρά την ηθελημένη απουσία σας Δήμαρχε. Δεν θα σταθούμε στην προσωπική επίθεση στον πρόεδρο του Συλλόγου μας, θεωρούμε όμως επιβεβλημένο να αποκαταστήσετε την αλήθεια και να ζητήσετε συγγνώμη στους φίλους σας που διάβασαν το ατυχέστατο Δελτίο Τύπου που εκδώσατε στις 3/11/2021. Σας ευχαριστούμε και σας βεβαιώνουμε ότι γνωρίζουμε πως η Ασή Γωνιά ανήκει διοικητικά στο Δήμο Αποκορώνου μα όχι “ιδιοκτησιακά”.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:

Δραμηλαράκης Γεώργιος
Κουνδουράκης Ιωάννης
Γυπαράκης Ανδρέας
Σμπυράκης Αντώνιος
Πλυμάκης Ιωάννης
Δρακάκης Πέτρος
Δασκαλομαρκάκης Ιωάννης
Μελαδάκης Ανδρέας
Παπαδονικολάκης Γεώργιος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα