Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Για την εκδήλωση προς τιμήν των Μανιατών στην Ασή Γωνιά

Κύριε διευθυντά,

πολλά συγχαρητήρια στον Σύλλογο της Ασή Γωνιάς όπως και τους υπόλοιπους φορείς και υπηρεσίες στρατιωτικές, αστυνομικές κ.ά. που συνεργάστηκαν για την ολοήμερη διοργάνωση αυτής της θαυμάσιας εκδήλωσης.

Το 2007 ένα μέλος (ο Φατσέας ο Γιάννης) από τον Σύλλογο “ΕΤΕΟΚΡΗΤΕΣ” συνέδεσε τους Μανιάτες με την Ασή Γωνιά με αφορμή την επανάσταση του 1866 και όχι μόνο, λόγω της συμμετοχής 1000 περίπου Μανιατών για βοήθεια στους επαναστάτες Κρητικούς όπου τελικά σκοτώθηκαν πάνω από του μισούς.

Από τότε μέχρι σήμερα γίνονται εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή τους.

ΤΙΜΗ, ΥΠΟΚΛΙΣΗ και ΣΕΒΑΣΜΟΣ στους αδελφούς μας Μανιάτες που θυσιάστηκαν αφήνοντας τις οικογένειες, τα σπίτια τους και το τόπο τους.

Σαν Ομοσπονδία Συλλόγων και Φορέων Ριζίτικου Τραγουδιού συμμετείχαμε με 20μελή ομάδα από όλους τους Συλλόγους δίδοντας μία σοβαρή παρουσία του Ριζίτικου Τραγουδιού το οποίο είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τους αγώνες και πολέμους της Κρήτης σε κάθε κατακτητή.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ευχαριστεί θερμά όλους του συμμετέχοντες στην εκδήλωση, τα ονόματα τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. Αξίζει όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα των Μανιατών “Σώμα Απόδοσης Τιμών Ανατολικής Μάνης” που επί χρόνια έχουν παρουσία σε τέτοιες εκδηλώσεις στο νησί μας.

Όσοι από τους Συλλόγους έχουν συνεργασθεί ανά καιρούς με αυτή την ομάδα έχουν διαπιστώσει τον πατριωτισμό, το ήθος και αξιοπρέπεια που εκφράζουν απέναντι στα έθιμα και τις παραδόσεις μας.

Στους Κρητικούς και τους Μανιάτες κυκλοφορεί το ίδιο αίμα στις φλέβες μας και θα είμαστε πάντα ενωμένοι σε όλους τους αγώνες και να χρειαστεί η πατρίδα μας.

Τιμούμε και αναγνωρίζουμε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν για την ελευθερία, για να μπορούμε εμείς σήμερα να ζούμε δημοκρατικά και ελεύθερα σε αυτό το τόπο.

Συγχαρητήρια!!!

Εκ μέρους του Δ.Σ.,
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κύριος Φραγγεδάκης Θεόδωρος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα