Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Για την αγορά του διατηρητέου της οδού Τζανακάκη

Επειδή στον Δήμο όλα πρέπει να είναι καθαρά και να μην υπάρχει κανένα σκοτεινό σημείο ιδίως όσον αφορά τη διαχείριση δημοσίου χρήματος θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο προηγούμενος Δήμαρχος να απαντήσει στα παρακάτω:
1. Διαφήμιζε ή όχι ως «θετικό» ότι το διατηρητέο της οδού Τζανακάκη έχει «έγκυρη οικοδομική άδεια δόμησης 1800 μ²»; Αυτή η δυνατότητα έδινε ή όχι στο ακίνητο περισσότερη αξία από ότι ένα κτήριο χωρίς δυνατότητα προσθήκης; Πλήρωσε ή όχι περισσότερα χρήματα γι’ αυτό ο Δήμος και το δημόσιο;
2. Τι προέκυψε και δεν εφαρμόστηκε την άδεια; Γιατί αυτό που ανέφερε ότι «επέλεξε να μην ακολουθήσει ο Δήμος την εξάντληση του συντελεστή δόμησης για να μην αλλοιώσει την αρχική του μορφή» σηκώνει πολλά ερωτηματικά.
3. Ήξερε ή όχι ότι η περίφημη πολυδιαφημισμένη «οικοδομική άδεια» δεν μπορούσε να εφαρμοστεί; Ακόμα κι αν δεν ήξερε ο ίδιος ως μη μηχανικός, το είχα γράψει μεταξύ άλλων ξεκάθαρα πριν την αγορά του κτηρίου από το 2015 στο φύλλο των “Χ.Ν.” της 29/9/2015:
«…Ένα άλλο που αναφέρεται από τη Δημοτική Αρχή ως «θετικό» για το συγκεκριμένο κτήριο είναι ότι “έχει έγκυρη άδεια δόμησης 1800 μ²”, πράγμα που είναι ψέμα ή μάλλον η μισή αλήθεια. Μπορεί να έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια προσθήκης στο ακίνητο, αλλά αυτή σίγουρα δεν αφορά σε βιβλιοθήκη, πράγμα πολύ φυσιολογικό αφού τότε που εκδόθηκε η άδεια δεν υπήρχε στις προθέσεις του ιδιοκτήτη η δημιουργία… βιβλιοθήκης. Μάλλον η άδεια θα αφορούσε πολυκατοικία ή/και καταστήματα που καμία σχέση δεν έχουν με τις απαιτήσεις μίας βιβλιοθήκης. Για το έργο αυτό απαιτούνται όλες οι αναγκαίες μελέτες, που αφορούν σε ένα ειδικό κτίριο δημόσιας χρήσης άρα και επιπλέον χρήματα για την εκπόνησή τους…» (http://www.haniotika-nea.gr/schetika-me-tin-agora-diatiriteou-gia-stegasi-tis-dimotikis-vivliothikis/)
Τι έχει να πει γι’ αυτά ο πρώην δήμαρχος;
Δεν περιμένουμε απάντηση, όπως και δεν απάντησε στις μέχρι σήμερα καταγγελίες μας. Μέχρι και για οικονομικό σκάνδαλο τον κατηγορήσαμε στο φύλλο των “Χ.Ν.” της 4/11/2017 (http://www.haniotika-nea.gr/agora-pou-skandalizi/). Θα πρέπει κάποτε όμως σε αυτό τον τόπο όμως να σταματήσουμε τα ψέματα και να μπορούμε να κοιτάξουμε τον δημότη στα μάτια.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα