Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Για τη δακοκτονία

 

■ Θέσεις αξιωματικής αντιπολίτευσης Δήμου Πλατανιά

Κάθε χρόνο η αξιωματική αντιπολίτευση καταψηφίζει τον προϋπολογισμό της Κ.Ε.ΔΗ.Π. η οποία είναι η διαχειρίστρια (εργολάβος)της δακοκτονίας, όπως επίσης καταψηφίζει τη δακοκτονία και στον προϋπολογισμό του Δήμου. Ασκόπως;; Βέβαιως όχι. Είναι ξεκάθαρο ότι για να έχουμε τέτοια αποτελέσματα, δηλαδή ο αγρότης να χάνει το 50% του εισοδήματος του σημαίνει ότι η δακοκτονία σε όλα τα επίπεδα είναι πλημμελής από τη χρηματοδότηση έως και την εκτέλεση του προγράμματος. Η ειδική συνεδρίαση η οποία γίνεται σήμερα, καλώς γίνεται με όλους τους παρευρισκόμενους, όμως νομίζουμε ότι θα έπρεπε, να έχει προηγηθεί συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα μόνον με τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Πλατανιά ώστε σήμερα να έχουμε στα χέρια μας ένα κείμενο με τις προτάσεις όλων των παρατάξεων ούτος ώστε όλοι να έχουν μία σαφή εικόνα των θέσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά. Εφόσον τα παραπάνω δεν έγιναν, θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον μία εισήγηση.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Η δακοκτονία πρέπει να ενισχυθεί οικονομικά από το κεντρικό κράτος. Θα πρέπει να υπάρχει από το Δήμο δυνατότητα χρηματοδότησης σε περίπτωση ανάγκης παραδείγματος χάριν, για μια επιπλέον διάβροχη.

Για να υπάρχει αυτή η δυνατότητα πρέπει να υπάρχει νομικό πλαίσιο το οποίο θα προκύψει με την ίδρυση γεωτεχνικής υπηρεσίας. Εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας υπάρχει και η δυνατότητα αποχώρησης όλου του Δήμου από το πρόγραμμα δακοκτονίας.και να την διαχειριστούμε μαζί με τους δημότες. Ο τρόπος αυτός χρειάζεται αποφασιστικότητα, τόλμη και ασφαλώς πολύ δουλειά.. Είναι όμως αυτή η ενδεδειγμένη λύση;; Ασφαλώς όχι. Θα πρέπει να εξαντλήσουμε κατά τη νέα ελαιοκομική περίοδο όλες μας τις δυνατότητες. Αν κι εφόσον αποτύχουμε πάλι, θα πρέπει να πάμε ίσως στην ακραία αυτή λύση. Εμείς αυτό που προτείνουμε είναι η εξ ολοκλήρου ανάθεση των αρμοδιοτήτων στο Δήμο μας για το πρόγραμμα της δακοκτονίας.

Η κυβέρνηση να επανεξετάσει το θεσμικό πλαίσιο και οι βουλευτές μας να μεταφέρουν το θέμα στη βουλή ως επίσης να φθάσει στον υπουργό και σε κάθε άλλο αρμόδιο. Επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου παραδείγματος χάριν η διάβροχη ,θα πρέπει να γίνεται σε όλες τις ιδιοκτησίες εγκαταλειμμένες και μη, κ.λπ. Ο εργολάβος ή οι εργολάβοι οποιοσδήποτε είναι αυτός, ιδιώτης, εταιρεία, Κ.Ε.ΔΗ.Π. και λοιποί υποχρεούνται να λειτουργήσουν βάση συγκεκριμένου τρόπου εκτέλεσης του προγράμματος. Και θα πρέπει να υπάρχει παρακολούθηση σε όλες τις κοινότητες του Δήμου από γεωπόνους και βέβαια με τη βοήθεια των τοπικών συμβούλων. Με αυτόν τον τρόπο ελπίζουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ντουντουλάκης Μανώλης

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες