Τρίτη, 11 Μαΐου, 2021

Για τα προβλήματα της Ασή Γωνιάς

Κύριε διευθυντά,
σε δημοσίευμα στην εφημερίδα σας στις 08-04 -21 αναφέρονται τέσσερα θέματα της Κοινότητας Ασή Γωνιάς για την ύπαρξη των οποίων συμφωνούμε απόλυτα. Τα θέματα αυτά απασχολούν το Κοιν. Συμβούλιο που κάνει συνεχείς παρεμβάσεις και οφείλομε να τις κάνομε γνωστές.

1. Λεωφορείο
Το χωριό εδώ και δεκαετίες δεν είχε καμία σύνδεση με μέσα μαζικής μεταφοράς. Η τωρινή Κοινότητα προέβη στις δέουσες ενέργειες με το ΚΤΕΛ με αποτέλεσμα να δρομολογηθεί λεωφορείο από τις 16-01-20 για Ρέθυμνο.

2. Όσον αφορά την ΤV, υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στον αναμεταδότη, σε κάθε έντονο καιρικό φαινόμενο παρουσιάζει πρόβλημα. Αρχικά εστιάζαμε το πρόβλημα στην παλαιότητα του οικίσκου αφού υπήρχαν πολλές υγρασίες. Για το λόγο αυτό η Κοινότητα προέβη σε κάλεσμα εθελοντικής εργασίας των κατοίκων για την επισκευή του όπως και έγινε (καινούρια ταράτσα, κονιάματα, υγρομόνωση, βάψιμο κλ.π). Έγινε κάτι πολύ χρήσιμο, όμως έλυσε το πρόβλημα εν μέρει.
Τώρα οι τεχνικοί αποδίδουν την βλάβη στην παλαιότητα των μηχανημάτων. Όμως υπάρχει ένα πρόγραμμα από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για δωρεάν σύνδεση δορυφορικά σε μόνιμους κατοίκους περιοχών που δεν έχουν πρόσβαση σε κεντρικές κεραίες το οποίο αφορά και την Κοινότητά μας. Έχομε συχνή επικοινωνία με το Υπουργείο, πριν λίγες μέρες λάβαμε την διαβεβαίωση ότι εγκρίθηκε το πρόγραμμα και στο προσεχές διάστημα θα ειδοποιηθούμε να υποβάλλουμε αιτήσεις, ίσως από βδομάδα.

3. Το θέμα του Ιατρείου είναι ένα διαρκές και πάγιο αίτημα της Κοινότητας, το Κ. Σ. δια ομοφώνου αποφάσεως του στις προτάσεις του στα τεχνικά προγράμματα του 2020 και 2021 ζητάει χώρο στέγασης του (πρακτικό 04 απόφαση 06 του 2019. Και πρ. 08 απ. 11του 2020 αρ. πρ. 54, 30-10-2020).

4. Σχετικά με τις τηλεπικοινωνίες μετά από αίτημά μας προς την Cosmote αρ. πρ. 26 11-05-21 με θέμα την επέκταση και αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου εγκρίθηκε και υλοποιήθηκε η επέκταση του δικτύου 600 μέτρα εντός οικισμού εξασφαλίζοντας σε 17 κατοικίες τηλέφωνο και internet, που ήταν πάγιο αιτημάτων εν λόγω κατοίκων.

Για την αναβάθμιση επανήλθαμε με νέο αίτημα αρ. πρ.02 10-02-21 ενώ παροτρύναμε τα όμορα μας χωριά Μυριοκέφαλα και Μαρουλού να υποβάλουν μαζί μας αίτημα αφού το δίκτυο είναι κοινό. Θεωρούμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο καθότι έχομε την αμέριστη συμπαράσταση των υψηλόβαθμων στελεχών της Cosmote που μας βοήθησαν στην επέκταση και έχομε λάβει την υπόσχεση τους ότι η αναβάθμιση είναι υπό έγκριση, προκειμένου να απαλλαγούμε από το απαρχαιωμένο ασύρματο τωρινό δίκτυο με ενσύρματο οπτικών ινών.

Ο πρόεδρος
Σμπυράκης Γιώργης

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες