ΤΟ ΟΤΙ η Περιφέρεια Κρήτης, παρά τις αντιξοότητες και το απομεμακρυσμένο της από το Κέντρο (Αθήνα), είναι από τις πιο επιτυχημένες της χώρας, το αποδεικνύουν τα έργα της και οι εκπρόσωποί της. Ο κ. Αρναουτάκης, ο επί 8 χρόνια περιφερειάρχης, δεν παραλείπει να βρίσκεται επί τόπου στα προβλήματα αλλά και στις τοπικές επετείους επισκεπτόμενος ταυτόχρονα πολλούς φορείς.
ΕΤΣΙ, δεν μας ξενίζει το ότι η Περιφέρεια Κρήτης τιμήθηκε πρόσφατα με το δεύτερο πανευρωπαϊκό βραβείο αποτελεσματικότητας. Η επίδοση του βραβείου έγινε στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας «για τις αναγνωρισμένες ως βέλτιστες πρακτικές στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, με διαφάνεια και λογοδοσία». Ο ίδιος, ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε παράλληλα ότι έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες για τις ανάλογες καλές πρακτικές και στις υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου. Οψόμεθα! Επειδή Περιφέρεια και προβλήματα δεν υπάρχουν μόνο στο Ηράκλειο, αλλά σε όλη την Κρήτη.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.