Η εικόνα του παιδικού πάρκου στο Ελληνικό όπως την μετέφερε με την κατάθεσή του αστυνομικός που είδε τον χώρο του δυστυχήματος, ήταν αυτή που οδήγησε την ανακρίτρια της υπόθεσης Ιωσηφίνα Βιοπούλου στην αναβάθμιση του κατηγορητηρίου και τη μετατροπή της κατηγορίας από πλημμέλημα σε κακούργημα.
Ο αστυνομικός αναφέρεται σε έναν χώρο, όχι μόνο χωρίς οργάνωση, κάνοντας λόγο για “προχειροδουλειά”, αλλά και που δεν τηρούνται κανόνες ασφαλείας και υγιεινής.
Κατα την κρίση της ανακρίτριας, η όλη περιγραφή του αστυνομικού για τον επίμαχο χώρο και την αντιμετώπιση των υπευθύνων, βρίσκει εφαρμογή στην κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο που προϋποθέτει γνώση του κατηγορουμένου για το ενδεχόμενο πρόκλησης θανάτου, από πράξεις ή παραλείψεις του και αγνόηση αυτού.
Σύμφωνα με τον αστυνομικό: «Η πισίνα ήταν πολύ κοντά στο δρόμο και άνετα τα παιδιά όπως έπαιζαν μέσα στον φουσκωτό κύλινδρο μπορούσαν να βρεθούν έξω από την πισίνα, μέσα στον δρόμο και χωρίς να φυσήξει αέρας. Γενικά στην περιοχή δεν φύσαγε αέρας. Σχοινιά δεν είδαμε όσον αφορά την πισίνα. Γενικά μου έδινε μια εικόνα προχειροδουλειάς, λόγω απορριμμάτων και μπαζών. Δεν υπήρχε περίφραξη. Όλο το σκηνικό ήταν να το στήσουμε προσωρινά στα γρήγορα και χωρίς οργάνωση. Δεν μου έδινε την εντύπωση ασφαλούς χώρου ψυχαγωγίας».
Κακουργηματικού βαθμού έγιναν οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες για το δυστύχημα στο παιδικό πάρκο στο Ελληνικό, το απόγευμα της Κυριακής, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 13χρονου αγοριού και τον τραυματισμό της αδελφής του.
Οι δικαστικές Αρχές μετέτρεψαν τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν χθες στους τέσσερις κατηγορουμένους από πλημμελήματα, σε κακουργήματα, καθώς φαίνεται να προέκυψαν νέα στοιχεία στην υπόθεση. Έτσι, η κατηγορία που αρχικά είχε απαγγελθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.
Ενόψει της εξέλιξης αυτής οι τέσσερις κατηγορούμενοι, δηλαδή ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο Ιταλός ενοικιαστής των παιχνιδιών και οι δύο υπάλληλοι, υπήκοοι Μπαγκλαντές, που επρόκειτο σήμερα να απολογηθούν για πλημμελήματα, ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή της υπόθεσης νέα προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.