» Χταπόδι κρασάτο µε θυµάρι και ψάρι σεβίτσε (ceviche)
Στον ερασιτεχνικό σύλλογο αλιέων στο µικρό γραφικό λιµανάκι της Νέας Χώρας Χανίων, βρέθηκε η διαδικτυακή εκποµπή των “Χανιώτικων νέων” “Γεύσεις Κρήτης” για την 21η εκποµπή του 2025.
Εκεί, ο πρόεδρος του συλλόγου Μιχάλης Πουλιδάκης µε φίλους- µέλη, µαγειρεύουν νόστιµες θαλασσινές νοστιµιές.
Μεταξύ αυτών και για πρώτη φορά στην εκποµπή υπήρχε µία συνταγή εκτός Ελλάδας, από την περουβιανή κουζίνα, µε ψάρι Λούτσο σεβίτσε (ceviche).
Πρόκειται για µία µέθοδο µαγειρικής που χρησιµοποιεί την οξύτητα του χυµού των εσπεριδοειδών προκειµένου να µετουσιώσει τις πρωτεΐνες της σάρκας των ψαριών σε στάδιο που είναι εύκολα βρώσιµες, µοιάζοντας σε υφή και σύνθεση µε το αποτέλεσµα µιας ήπιας θερµικής επεξεργασίας.
Όπως κάθε επεισόδιο, έτσι και αυτό µπορείτε να το δείτε στο κανάλι της εφηµερίδας των “Χ.ν.” στο κανάλι µας στο Youtube, στη διεύθυνση
https://www.youtube.com/user/haniotikanea
Για τη δική σας συµµετοχή είτε ως ιδιώτες είτε ως πολιτιστικοί σύλλογοι µπορείτε να επικοινωνείτε µε τα γραφεία της εφηµερίδας ή µε το κινητό τηλέφωνο 6979 457191 του συνεργάτη µας Γιάννη Κάκανου που παρουσιάζει την εκποµπή.