Με αφορµή την 19η κατά σειρά βιντεοσκόπηση της διαδικτυακής εκποµπής “Γεύσεις Κρήτης” των “Χανιώτικων νέων” για το 2025, επισκεφτήκαµε το ιστορικό Μάλεµε.
H εκποµπή φιλοξενήθηκε στο τουριστικό κατάλυµα Aegean Breeze Luxury Apartments Next to Sea, µαζί µε την έµπειρη νοικοκυρά Ιωάννα Παντελάκη – Τερεζάκη, µέλος του ∆ιοικητικού Συµβουλίου της Ελληνικής Ακαδηµίας Αρχιµαγείρων.
Εκεί, η κυρία Ιωάννα επιµελήθηκε στο µαγείρεµα παλαιών νόστιµων συνταγών µαγειρικής ψήνοντας στο τσικάλι, κουνέλι τσιγαριαστό µε στακοµυζήθρα, ως πρώτο φαγητό. Ακολούθησε το δεύτερο που ήταν χλωροκούκια µε παχάκια και χοχλιούς ντερµπιγέ µε αλευρόξυδο, για να φτιάξει στη συνέχεια σαλάτα µε απάκι, διάφορα χόρτα, ξηρούς καρπούς και σταφίδες µε ξύδι βαλσάµικο που είχε µέσα χαρουπόµελο µε ελαιόλαδο, ενώ ετοίµασε και κρητικό ντάκο παξιµάδι µε ντοµάτα, µυζήθρα και λάδι.
Όπως κάθε επειδόδιο, έτσι και αυτό µπορείτε να το δείτε στο κανάλι της εφηµερίδας των “Χανιώτικων νέων” στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση στο Youtube.
Για τη δική σας συµµετοχή είτε σαν ιδιώτες, είτε σαν πολιτιστικοί σύλλογοι µπορείτε να επικοινωνείτε µε τα γραφεία της εφηµερίδας ή µε το κινητό τηλέφωνο 6979 457191 του συνεργάτη µας Γιάννη Κάκανου.