Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Γερμανοτουρκικά

Χωρίς αμφιβολία το πολιτικό σκηνικό, που έχει δημιουργηθεί μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δείχνει ότι η Γερμανία συνεχίζει να διάκειται εχθρικά προς την Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε τα ειδεχθή εγκλήματα και τις ομαδικές εκτελέσεις Ελλήνων αντιστασιακών, τις λεηλασίες και την καταστροφή χωριών και του οδικού δικτύου, μετά την αποχώρηση τους ως κατακτητές, όπως και την αθέτηση της συμφωνίας περί καταβολής των πολεμικών αποζημιώσεων βάσει της συνθήκης “4+2”. Δεν ξεχνάμε ούτε τον πόλεμο του Σόιμπλε σε βάρος μας κατά τη διάρκεια των μνημονίων, που στόχευε να μας διώξει απ’ την Ευρωζώνη.

Ποτέ η Γερμανία δεν ήταν «φίλη». Είναι εχθρός μας, αφού είναι φίλος του εχθρού μας. Συντάσσεται με την Τουρκία και πίσω απ’ όσα πράττει η γείτονα χώρα εις βάρος μας είναι η Γερμανία. Και στο θέμα των Βαρωσίων γερμανικός δάκτυλος είναι, να πέσουν σαν τα κοράκια δικοί τους επιχειρηματίες, ν’ αγοράσουν «μπίρ παρά» τις περιουσίες και να κάνουν τα Βαρώσια νεωτεριστικό θέρετρο του κόσμου, καλύτερο απ’ ό,τι ήταν το 1974.

Τι να περιμένει κανείς από έναν λαό με ταραχώδη ιστορική μνήμη από την εποχή του Γουλιέλμου, του Β΄ υπεύθυνου του Α΄ παγκοσμίου πολέμου με την Αυστροουγγαρία, Βουλγαρία και Τουρκία το 1914-1918, μέχρι τη φασιστική Γερμανία του Χίτλερ τη δεκαετία 1940, που αιματοκύλησε τον κόσμο.

Τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου στα Βαρώσια, ενώ Άγγλοι, Γάλλοι, Αμερικανοί τις καταδίκασαν, δεν ακούσαμε τίποτα από γερμανικής πλευράς. Οι Βρυξέλλες δεν έκαναν καμία ανακοίνωση. Μόνο από μερικούς διπλωμάτες έγιναν δηλώσεις και αυτές ερμηνεύθηκαν ως υποτονικές. Ο Τούρκος πρόεδρος δεν ενεπλάκη προσωπικά σε ό,τι έγινε στα Βαρώσια, αλλά έβαλε τον Τουρκοκύπριο Ερσίν Τατάρ μπροστά, επειδή ο ίδιος δεν ήθελε να ανεβάσει τους τόνους και να χαλάσει το καλό πρεστίζ, που του έχει ετοιμάσει η Μέρκελ στην Ε.Ε.

Αυτό που έχουν ανακοινώσει οι εταίροι μας “Ηρωδιανοί”, ότι «δεν θα δεχθούν ποτέ μα ποτέ» τη λύση δύο κρατών, είναι λόγια του αέρος. Αυτή τη φορά ήθελαν ν’ ακούσουν από τον Τούρκο πρόεδρο ότι σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., αλλά ματαίως. Οι ρεαλιστές διπλωμάτες γνωρίζουν ότι αυτό δεν θα γινόταν. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν τη δυσαρέσκειά τους, αλλά επισήμως δεν δυσκολεύτηκαν να βρουν πομπώδεις εκφράσεις, που λέγονται για ν’ ακουστούν, και πέραν τούτου ουδέν. Είναι δε περίεργη η στάση, που τηρούν οι Βρυξέλλες παρά τα λόγια του Τσαβούσογλου, που κατηγορεί την Ε.Ε. για «κοντόφθαλμη οπτική» και για «έλλειψη ειλικρίνειας του οράματος».

Όσον αφορά τις εκκλήσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, να ακυρώσει ο Ερντογάν τις αποφάσεις για τα Βαρώσια, οι Τούρκοι τις αντιμετώπισαν με γέλωτες!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες