Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Γερμανία: Κατ΄οίκον έρευνες και μια σύλληψη στις τάξεις “ισλαμιστικού κινήματος” στο Βερολίνο

Δέκα έρευνες στις τάξεις “ισλαμιστικού κινήματος” πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στο Βερολίνο και ένα άτομο συνελήφθη στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης, σύμφωνα με την αστυνομία του Βερολίνου.
Στην πρωτοφανή αυτή επιχείρηση στην οποία μετείχαν “250 μέλη της αστυνομίας”, ανάμεσά τους τρεις ομάδες κομάντος ειδικής επέμβασης έγιναν “κατ΄οίκον έρευνες σε 11 σημεία του ισλαμιστικού κινήματος του Βερολίνου” και συνελήφθη ένας “τούρκος πολίτης, 41 ετών”, που ονομάζεται Ισμέτ Ντ., πρόσθεσε η αστυνομία διευκρινίζοντας ότι δεν έχει ενδείξεις που να επιβεβαιώνουν ότι τα πρόσωπα που αποτελούσαν στόχο των ερευνών προετοίμαζαν “επιθέσεις στη Γερμανία”.
Ο Ισμέτ θεωρείται ύποπτος ως επικεφαλής “ομάδας ισλαμιστών εξτρεμιστών στην οποία ανήκουν Τούρκοι και Ρώσοι με καταγωγή από την Τσετσενία και το Νταγκεστάν”. Οι αρχές εκτιμούν ότι η ομάδα αυτή σκόπευε να διαπράξει “μια ιδιαίτερα βίαιη ενέργεια” στη Συρία και που ο Ισμέτ Ντ. προετοίμαζε και στη συνέχεια υποστήριζε υλικά και οικονομικά τους υποψηφίους τζιχαντιστές.
“Δεν υπάρχει ένδειξη για προετοιμασία από την ομάδα αυτή επιθέσεων στην Γερμανία”, επισήμανε η αστυνομία.
Η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ δεσμεύτηκε χθες ενώπιον των βουλευτών της Μπούντεσταγκ να πολεμήσει τους ιδεολόγους της τρομοκρατίας “με όλα τα μέσα του κράτους δικαίου”, αποτιώντας φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία στο όνομα του τζιχάντ. “Αυτοί που εκφέρουν λόγια μίσους, που διαπράττουν βίαιες ενέργειες στο όνομα του Ισλάμ, οι συνεργοί τους, οι ιδεολόγοι της διεθνούς τρομοκρατίας θα καταπολεμηθούν σθεναρά, με όλα τα μέσα που διαθέτει το κράτος δικαίου”, τόνισε στην ομιλία της στην κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, μετά τη σιγή ενός λεπτού που τηρήθηκε στην αίθουσα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα