Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Γερμανοί αλεξιπτωτιστές στο πλευρό των κρατουμένων Ελλήνων

Στο άρθρο 5 παράγραφος 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, αναφέρεται ότι: «όποιος συλλαμβάνεται θα πρέπει να ενημερώνεται ευθύς και σε γλώσσα που κατανοεί για τις αιτίες της σύλληψής του και για τις κατηγορίες που του αποδίδονται».
Με τη φυλάκιση των δύο Ελλήνων Αξιωματικών, οι οποίοι κρατούνται σχεδόν δύο μήνες σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, η Τουρκία παραβιάζει για πολλοστή φορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, διότι στους δύο Ελληνες δεν έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο.
Σε πνεύμα αλληλεγγύης και υποστήριξης προς τους Ελληνες αξιωματικούς, Γερμανοί αλεξιπτωτιστές συνέταξαν επιστολή – αναφορά προς την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση του Γερμανικού Κράτους ζητώντας την στήριξη της στο αίτημα απελευθέρωσης των Ελλήνων. Χαρακτηριστικό είναι ότι την αναφορά υπογράφει και ο 99 ετών βετεράνος της Μάχης της Κρήτης ιερέας Μονσινιόρε Χέρμανν Φέλκ!!

Η Αναφορά έχει ως εξής:

«Κύκλος Φίλων Γερμανών Αλεξιπτωτιστών για το Μνημείο στην Κρήτη”
(ανεγνωρισμένο Σωματείο)
Γερμανοί αλεξιπτωτιστές αιτούνται παρά της Γερανικής Κυβερνήσεως υποστήριξη για την απελευθέρωση από την Τουρκία των Ελλήνων Συναδέλφων τους στο ΝΑΤΟ, βάσει του άρθρου 17 του Βασικού Νόμου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.
Αιτία: Δύο Ελληνες Στρατιωτικοί πρέπει να παραμείνουν μέχρι νεωτέρας μέσα σε μια υψίστης ασφαλείας φυλακή στην τουρκική πόλη Edirne (ελληνιστί: Αδριανούπολις). Μια αίτησις των δικηγόρων τους για απόλυση φυλάκισης ή περιορισμό κατ’ οίκον απερρίφθη από την τουρκική Δικαιοσύνη την Τρίτη 27.3.2018. Στην τεκμηρίωση της απόφασης αναφέρεται, ότι οι δύο Στρατιωτικοί κατ’ αρχάς δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, και εκτός τούτου δεν αποκλείεται μια απόπειρα απόδρασης.
Αν και η Ελληνική Κυβέρνηση προσπαθεί με διπλωματικό τρόπο την υπόθεση να λύσει, ο Ελληνας υπουργός Αμυνας κ. Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για δυο “ομήρους”. Οι Γερμανοί Συνάδελφοι του Σωματείου “κύκλος Φίλων Αλεξιπτωτιστών για το Μνημείο στην Κρήτη” είναι της ίδιας άποψης όπως ο Ελληνας υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πάνος Καμμένος. Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών από τις τουρκικές φυλακές!
Τα τιμητικά Μέλη του Κύκλου Φίλοι Αλεξιπτωτιστές για το Μνημείο στην Κρήτη (ανεγνωρισμένο Σωματείο) Εφεδροι και Βετεράνοι του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Στρατού:
1. α) Συνταγματάρχης ε.α. Ερνστ Ρίχσταϊν (γεννηθείς το 1938) πρώην Διοικητής της Σχολής Αλεξιπτωτιστών του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Στρατού
β) πρώην Στρατιωτικός Ακόλουθος της Γερμανικής Πρεσβείας στο Ισραήλ
2. Ιερεύς, Μονσινιόρε Χέρμαν Φέλκ (γεννηθείς το 1919), βετεράνος της Μάχης της Κρήτης».
Ο βετεράνος αλεξιπτωτιστής και νυν ιερέας Μονσινιόρε Χέρμαν Φελκ έπεσε με αλεξίπτωτο στις 20.5.1941 το πρωί στην περιοχή του Ταυρωνίτη. Ανήκε στο Ειδικό Σύνταγμα Εφόδου των επίλεκτων Αλεξιπτωτιστών της 7ης Μεραρχίας. Για να τιμήσουν τη μνήμη των νεκρών συναδέλφων του συντάγματος τους έκτισαν οι επιζώντες άνδρες του επίλεκτου Συντάγματος Εφόδου το 1941 το Μνημείο στη θέση “Γερμανικό πουλί” έξω από τα Χανιά. Ο Χέρμανν Φελκ μέχρι πριν λίγα χρόνια ερχόταν κάθε έτος στα Χανιά και ζει σήμερα ως 99χρονος σε οίκο ευγηρίας στην Βαυβαρία, όπου ασκεί ακόμη τα ιερατικά του καθήκοντα. Ιεράς έγινε το 1959. Εξαιτίας της αντιπολεμικής του δραστηριότητας εξέδωσε η Δημοκρατία της Αυστρίας γραμματόσημο για να τον τιμήσει.
Η αγαπημένη φράση του Χέρμανν Φελκ είναι: “Το πνεύμα είναι ισχυρότερο από το σπαθι!”
Ποτέ το σπαθί δεν νίκησε το πνέυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες