Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Γενοκτονίες και συμψηφισμοί

O καθένας κρίνεται τις ώρες όπου πρέπει να πάρει θέση για σημαντικά γεγονότα, τις στιγμές που επιβάλλεται να επιδείξει την μέγιστη σοφία ενεργοποιώντας τα αντανακλαστικά του απέναντι σε γεγονότα που όχι μόνο προσβάλλουν την νοημοσύνη του αλλά προκαλούν ευθέως την ανέχειά του.

Μπροστά μας έχουμε έναν πόλεμο στην Ουκρανία, μια ξεκάθαρη εισβολή κατά ενός ανεξάρτητου κράτους, μία γενοκτονία σε βάρος ενός λαού που αντιστέκεται σθεναρά, και στην Ελλάδα κάποιοι προσπαθούν με συμψηφισμούς να αποδώσουν εκατέρωθεν τις ευθύνες.

Είναι πράγματι πολύ λυπηρό να διαπιστώνεται αυτή η ανοχή απέναντι στα ρωσικά εγκλήματα κατά αμάχων με την ξεκάθαρη υιοθέτηση των θέσεων του Κρεμλίνου και την ταύτιση με μία χώρα που παραβιάζει συστηματικά και εξακολουθητικά το διεθνές δίκαιο.

Όταν οι εικόνες από ομαδικούς τάφους και πτώματα στους δρόμους δεν αρκούν για να πείσουν την συστημική αριστερά ότι εδώ κάτι άλλο συμβαίνει, όταν η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουγγαρίας με το ακροδεξιό καθεστώς, εκεί όπου πριν λίγα χρόνια κλωτσούσαν τους πρόσφυγες με τα παιδιά τους, και η δημιουργία ακροδεξιού τόξου με τη Σερβία, στοχεύουν στην επιβολή των κάθε είδους νεοφασιστικών δογμάτων, τότε το παιχνίδι έχει μάλλον χαθεί.

Ζούμε στιγμές παραλογισμού και προφανούς αδιαφορίας όταν άλλοι πεθαίνουν στους δρόμους και άλλοι κάνουν συναυλίες γενικώς και αορίστως για την ειρήνη. Θέλω να πω πως η ιστορία καταγράφει και κάποτε ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει να πει πολλά για την υποκρισία
Φίλιππος Ζάχαρης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

4 Comments

  1. Αξιότιμε κύριε,συγχαρητήρια για το κείμενο σας!!!Είναι ένα από τα καλύτερα κείμενα που έχω διαβάσει στα Χ.Ν. Ίσως επειδή βλέπει τα γεγονότα και τον κόσμο όπως είναι μκριά από σουρεάλ φαντασιώσεις και ιδεολογικές παμφόλυγες….Με εκτίμηση

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα